Najlepšie jednoduché lievance
Foto: cookulienka
Tento recept na lievance je naozaj jednoduchý. Lievance sú jemné, vláčne a nadýchané!
porcií
príprava
Postup
-
1
Hladkú múku preosejeme. Pridáme polovicu kryštáloveho cukru, vanilkový cukor, prášok do pečiva, štipku soli a premiešame túto suchú zmes.
- 2
Následne do nej pridáme 2 lyžice oleja, mlieko a žĺtky z 2 vajec. Mixérom vymiešame.
- 3
Z bielkov a zvyšnej polovice cukru vyšľaháme sneh. Opatrne ho metličkou alebo varechou vmiešame do cesta, cesto bude nadýchané. Necháme odpočívať 10 minút.
- 4
Lievance opekáme na panvici, ktorú si na začiatok potrieme olejom. Pečieme na miernom ohni, aby sa nepripiekli. Keď sa na vrchu začnú tvoriť bublinky, je čas ich otočiť.
- 5
Napokon lievance môžeme servírovať. Je milión spôsobov, ako ich môžeme ozdobiť. Či už si vyberiete džem, Nutellu, orieškový krém alebo tvaroh je na vás.
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tak tie sa Vám podarili!!