
Mediteránske kuracie prsia
Milujem jednoduché a rýchle jedlá. A v jednoduchosti je krása. Toto je môj recept na...

Hovädzie rebrá v pomalom hrnci
Kúpil som pekné hovädzie rebrá. Na polievku ich bola škoda, tak som ich urobil v...

Gazpacho - studená paradajková polievka
Chladivá a osviežujúca polievka pochádzajúca z Pyrenejského poloostrova. Portugalci a Španieli ju milujú, možno si...

Grilovaný halloumi - národné jedlo Cypru
Názov pochádza zo slova „almi“, čo znamená voda. Pravdepodobne je tým myslený slaný nálev...

Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...

Čevapčiči s ajvarom - národné jedlo Chorvátska
Slovo ćevap pochádza z tureckého kebap. Najznámejší je hajdučki ćevap, ktorý sa pripravoval nad otvoreným...

Pilaf - národné jedlo Bulharska
Pilaf bol vynájdený hneď po tom, ako bola do Indie dovezená ryža. Názov pochádza spojením...

Fasolada - národné jedlo Grécka
Fasolada sa stala gréckym národným jedlom až v 20. storočí, ale recept sa traduje už...

Šelinku - národné jedlo Slovinska
Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa...

Portugalské „pasteis de nata“ so žltým melónom
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto v tvare obdĺžnika na hrúbku asi 3 mm, zrolujeme ho do rolky, zabalíme do...

Jahňacie pliecko s rozmarínom, tymianom a červenou cibuľou
Lahke, vonave a velmi chutne.

Krevety v omáčke s nádychom stredomoria
Rýchle, chutné, nenáročné... malá spomienka na letné dni.

Kotlovina
Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo...

Sardinkový koláč
Koláč s olivovým olejom, sardinkami a paradajkami je typický pre Stredomorie, vyskúšajte si ho urobiť...

Bruschetta so sardinkami
Komerčný recept Spoznajte Stredomorie napríklad pomocou chrumkavej desiaty v podobe opečeného chleba s olivovým olejom, paradajkami a...

Pečené papriky plnené tvarohom s paradajkovou omáčkou
Pečeni polneti piperki so urda vo sos ot domati - takto znie pôvodný názov receptu , ...

Pimientos
Pimientos su male spanielske papricky, pouzivane casto na tapas. Aj ked su jemne pikantne,...

Tuniakový šalát
Komerčný recept Výborný tuniakový šalát vás zasýti bez výčitiek svedomia počas leta, no môžete si ho s...

Stredomorská hubová polievka
Komerčný recept Ochutnajte úžasnú polievku, ktorá chutí a vonia Stredomorím!

Cestoviny s paradajkami a baklažánmi
Komerčný recept Ste hladní? Želáte si chutné a rýchlo pripravené jedlo? Neexistuje nič ľahšie! Trochu cestoviny, paradajok...

Penne so špargľovou omáčkou
Komerčný recept Cestoviny so špargľovou omáčkou posypané šunkou sú ideálne pre milovníkov cestovín a rýchlo pripraveného jedla.

Cestoviny na stredomorský spôsob
Komerčný recept S chutným stredomorským jedlom si užijete deň naplno. Prekvapí vás jeho delikátna chuť a rýchla...

Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Komerčný recept Grilovaná pražma alebo morský vlk sú kulinárskym zážitkom. Podávané spolu s cherry paradajkami, olivovým...

Jarný lososový šalát
Tento lososový šalát je vynikajúcou kombináciou zdraviu prospešných živín. Poľný šalát je skutočne bohatý na železo...

Turli tava - zapekaná zelenina s teľacím mäskom
Hodnú chvíľu som rozmýšľala, ako by sa dal preložiť z macedónčiny názov tohoto receptu, ale inák ako...

Pravý macedónsky ajvar
K mojim macedónskym receptom neodmysliteľne patrí ajvar, ktorý je charakteristický pre macedónsku kuchyňu asi tak ako...

Musaka - zapekané zemiaky s mletým mäskom
Neodmysliteľnou súčasťou balkánskej kuchyne je musaka, či už grécka, turecká, alebo macedónska, ktorú...

Sušené paradajky s bazalkou a cesnakom v olivovom oleji - sterilizované
Sušené paradajky sú obľúbeným receptom každého letného obdobia. Väčšina gazdiniek pracne nachádza miesto v chladničke ,...

Pečené papriky v cesnakovo-octovom náleve
Toto jedlo spadá v krajine odkiaľ pochádza ku prílohám, alebo šalátom. Macedónci sú preslávení spracovaním...

Letná citrónová polievka
Túto polievku by mnohí z vás nazvali zeleninovou, ale ked som ju prvý krát jedla, chuť...