Zemiakový koláč bez lepku s cherry paradajkami
Ak plánujete letnú grilovačku, určite si k mäsku pripravte náš bezlepkový zemiakový koláč s cherry paradajkami. Ohúrite
netradičnou prílohou a pochutnáte si na Zobraziť celý popisAk plánujete letnú grilovačku, určite si k mäsku pripravte náš bezlepkový zemiakový koláč s cherry paradajkami. Ohúrite
netradičnou prílohou a pochutnáte si na tomto bylinkami prevoňanom slanom koláči na spôsob francúzskeho "quiche". Jeho
príprava je veľmi jednoduchá a zvládne ju aj začiatočník. Tak sa pustime do toho!
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg očistené a nakrájané |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL (čerstvé alebo sušené) |
|
1 ČL (čerstvý alebo sušený) |
|
1 ČL tekutý |
|
|
|
|
Postup
-
1
Očistené a nakrájané zemiaky uvaríme - ideálne na pare, ale môžeme aj normálne v hrnci s vodou. Varíme do úplného zmäknutia. Mierne vychladnuté ich potom v mise pretlačíme na takmer hladkú kašu, môžeme ale nechať aj nejaké neroztlačené menšie kúsky.
- 2
Pridáme múku, cibuľový a cesnakový prášok, šťavu z citróna, med, tymian a oregano. Dobre spolu premiešame varechou.
- 3
Vložíme do zapekacej nižšej formy na quiche s priemerom asi 25 cm a prstami rovnomerne roztlačíme po celej forme. Umyté a osušené cherry paradajky prekrojíme na polovice a vtlačíme do zemiakovej zmesi.
- 4
Pečieme na 180 °C vo vopred vyhriatej rúre približne 50-60 minút, kým povrch koláča nezhnedne. Pred podávaním necháme mierne vychladnúť.
Tiež zemiakový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu