Zemiakový koláč bez lepku s cherry paradajkami
	                                    Ak plánujete letnú grilovačku, určite si k mäsku pripravte náš bezlepkový zemiakový koláč s cherry paradajkami.  Ohúrite 
netradičnou prílohou a pochutnáte si na Zobraziť celý popisAk plánujete letnú grilovačku, určite si k mäsku pripravte náš bezlepkový zemiakový koláč s cherry paradajkami.  Ohúrite 
netradičnou prílohou a pochutnáte si na tomto bylinkami prevoňanom slanom koláči na spôsob francúzskeho "quiche". Jeho 
príprava je veľmi jednoduchá a zvládne ju aj začiatočník. Tak sa pustime do toho!					                                
					                                
Zdroj: www.novalim.sk	                                
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 1 kg očistené a nakrájané | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL (čerstvé alebo sušené) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL (čerstvý alebo sušený) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL tekutý | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Očistené a nakrájané zemiaky uvaríme - ideálne na pare, ale môžeme aj normálne v hrnci s vodou. Varíme do úplného zmäknutia. Mierne vychladnuté ich potom v mise pretlačíme na takmer hladkú kašu, môžeme ale nechať aj nejaké neroztlačené menšie kúsky.
- 2
 Pridáme múku, cibuľový a cesnakový prášok, šťavu z citróna, med, tymian a oregano. Dobre spolu premiešame varechou.
- 3
 Vložíme do zapekacej nižšej formy na quiche s priemerom asi 25 cm a prstami rovnomerne roztlačíme po celej forme. Umyté a osušené cherry paradajky prekrojíme na polovice a vtlačíme do zemiakovej zmesi.
- 4
 Pečieme na 180 °C vo vopred vyhriatej rúre približne 50-60 minút, kým povrch koláča nezhnedne. Pred podávaním necháme mierne vychladnúť.
Tiež zemiakový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu