Čokoládové tartaletky
Čokoládové tartaletky

Čokoládovo-jablkové tartaletky so žĺtkovým krémom

ellie17 - bez fotkyellie17, včera 09:39

Moderné minitartaletky z chrumkavého kakaového cesta s varenou čokoládovou náplňou a karamelizovanými jablkami. Žĺtky dodajú krému hebkosť, Cera zabezpečí krehkosť korpusu. Dezert pôsobí Zobraziť celý popisModerné minitartaletky z chrumkavého kakaového cesta s varenou čokoládovou náplňou a karamelizovanými jablkami. Žĺtky dodajú krému hebkosť, Cera zabezpečí krehkosť korpusu. Dezert pôsobí elegantne, je vhodný na posedenia aj sviatočné servírovanie.

6
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
40 g
30 g
1 ks
1 PL
2 PL studená
Náplň:
100 g
50 ml
1 ks
20 g
Jablká:
2 ks
1 PL
1 ČL
štipka



Postup

  1. 1

    Hrubú múku preosejeme s cukrom a kakaom. Pridáme na kúsky nakrájanú Ceru a žĺtok. Prilejeme vodu a rýchlo vypracujeme cesto. Zabalíme a necháme 15 minút v chlade.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme a povykrajujeme kruhy. Vložíme do formičiek na tartaletky, popicháme vidličkou. Pečieme 10 minút pri 180 °C.

  3. 3

    Na panvici rozpustíme maslo, pridáme na kúsky nakrájané jablká, cukor a prípadne škoricu. Restujeme 5–7 minút, kým mierne zmäknú a skaramelizujú.

  4. 4

    Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu so smotanou. Odstavíme, vmiešame žĺtok a maslo, miešame dohladka.

  5. 5

    Do predpečených korpusov dáme vrstvu karamelizovaných jabĺk a zalejeme čokokrémom. Vrátime do rúry na 5 minút len nech povrch stuhne.

  6. 6

    Necháme vychladnúť. Môžeme ozdobiť hoblinkami čokolády alebo lístkom mäty.

Diskusia k receptu