Čokoládovo-jablkové tartaletky so žĺtkovým krémom
Moderné minitartaletky z chrumkavého kakaového cesta s varenou čokoládovou náplňou a karamelizovanými jablkami. Žĺtky dodajú krému hebkosť, Cera zabezpečí krehkosť korpusu. Dezert pôsobí Zobraziť celý popisModerné minitartaletky z chrumkavého kakaového cesta s varenou čokoládovou náplňou a karamelizovanými jablkami. Žĺtky dodajú krému hebkosť, Cera zabezpečí krehkosť korpusu. Dezert pôsobí elegantne, je vhodný na posedenia aj sviatočné servírovanie.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
40 g |
|
30 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
2 PL studená |
|
Náplň: | |
100 g |
|
50 ml |
|
1 ks |
|
20 g |
|
Jablká: | |
2 ks |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Hrubú múku preosejeme s cukrom a kakaom. Pridáme na kúsky nakrájanú Ceru a žĺtok. Prilejeme vodu a rýchlo vypracujeme cesto. Zabalíme a necháme 15 minút v chlade.
- 2
Cesto rozvaľkáme a povykrajujeme kruhy. Vložíme do formičiek na tartaletky, popicháme vidličkou. Pečieme 10 minút pri 180 °C.
- 3
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme na kúsky nakrájané jablká, cukor a prípadne škoricu. Restujeme 5–7 minút, kým mierne zmäknú a skaramelizujú.
- 4
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu so smotanou. Odstavíme, vmiešame žĺtok a maslo, miešame dohladka.
- 5
Do predpečených korpusov dáme vrstvu karamelizovaných jabĺk a zalejeme čokokrémom. Vrátime do rúry na 5 minút len nech povrch stuhne.
- 6
Necháme vychladnúť. Môžeme ozdobiť hoblinkami čokolády alebo lístkom mäty.
Tiež tartaletky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu