Srbské rizoto
Vynikajúce srbské rizoto z jednej panvice, ideálne s ryžou SOS Classic. Tento recept pre vás...
Uhorková lahôdka
Urodilo sa mi veľa uhoriek a hľadala som na internete iný spôsob ako ich zavárať. A...
Pikantná kačica
Kačica je veľmi chutná hydina vďaka tuku, ktorý obsahuje. Preto je na vyváženie veľmi vhodné použiť zeleninu....
Šalát z červenej kapusty s chrenom
Šaláty sú mojou obľúbenou časťou jedál. Iné robievam na jar a v lete, iné na jeseň a v zime....
Keksíky z makovej múky
Tieto keksíky sú na spôsob lineckých koláčikov v klasickom pomere 3:2:1, ale z makovej múky.
Lahodná domáca fit majonéza
Lahodná domáca fit majonéza. Priprav si ju so mnou úplne bez oleja a bez laktózy a...
Linecké roládky
Klasické linecké koláčiky už veľmi nerobievam, ale tieto rolované linecké koláčiky som veľmi chcela vyskúšať a dokonca som si na plnenie urobila skvostný čerstvý malinovo-ríbezľový džem....
Naša bábovka
Maslo izbovej teploty vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridávame žĺtky po jednom a zakaždým dobre...
Fašiangové šišky s pridaním sušeného mlieka
Výborná pochúťka na tieto fašiangové dni, nadýchané šišky plnené malinovým lekvárom....
Čokoládovo-kokosový koláč bez lepku
Čokoládovo-kokosový koláč si môžete upiecť vždy, keď vám ostanú obschnuté koláče bez plnky....
Výborný cesnakový trhací chlebík
Miluješ cesnak tak ako ja? Tak práve pre teba je tento recept ako stvorený, alebo ako...
Zapečená prekladaná kyslá kapusta (moja koložvárska)
Jednoduché jedlo pre celú rodinu. Ja toto jedlo pripravujem vždy s omáčkou, bez nej nikdy....
Oplátková saláma
Zvýšili sa vám tortové oplátky a neviete, čo s nimi? Vyskúšajte túto nepečenú sladkú salámu....
Bezlepkové obložené chlebíčky trochu inak
Obložené chlebíčky sú retro pochúťkou, ktorú si mnohí doprajeme nielen na Silvestra....
Tekvicové placky so smotanovým dipom
Verte, že ak placky budete ochutnávať pri vyprážaní, na obed vám nezostane ani jedna.
Reindling - korutánska plnená bábovka
Tento koláč je veľmi populárny v rakúskom Korutánsku, ale aj v susednom Slovinsku. Má tvar...
Rýchla domáca majonéza
Do nádoby (odporúčam vyššiu a užšiu ) dáme celé vajíčko, pridáme soľ a olej. Ďalej...
Pirohy z lístkového cesta plnené mäsom z roku 1989
Recept podľa kalendára Gazdinka z roku 1989.
Pšenový nákyp so slivkami
Pšeno je mojou obľúbenou surovinou. Je veľmi vďačné, dá sa robiť naslano, aj nasladko....
Cesnakovo-syrová nátierka
Syr nastrúhame najemno. Pridáme k nemu roztlačený cesnak a kupovanú alebo domácu tatársku omáčku a dobre...
Jablkové smažienky
Tieto vyprážané chrumkavé kôpky sú plné kúskov jabĺčok a obalené vo voňavej zmesi s vanilkovým a škoricovým...
Korutánske Käsnudel - taštičky so zemiakovo-tvarohovou plnkou
Taštičky plnené zemiakovo–tvarohovou plnkou sú typickým korutánskym jedlom....
Slané syrové hviezdičky
Tieto hviezdičky robievam pravidelne každý rok na Silvestra, ale samozrejme si ich môžete upiecť hocikedy, keď budete mať chuť na slanú maškrtu....
Jednoduchý banánový koláč bez lepku
Po Vianociach a novoročných sviatkoch sa nám asi nechce opäť tráviť veľa času pri sporáku....
Chlieb so sušenými slivkami
Tento chlebík sa výborne hodí na raňajky alebo večeru. Natretý maslom alebo lekvárom, ale aj...
„Zebra koláč“ z maslových sušienok
V jednom hrnci necháme zohriať mlieko a doň vsypeme cukor. Necháme ho roztopiť za občasného miešania...
Domáce tvarohové žemle nielen na raňajky
Chýba vám doma čerstvé pečivo? Stačí len zopár surovín a vykúzlite výborné pečivo plné výživných bielkovín, ...
Zimná šošovicová polievka s pohánkou
Keď prídete zmrznutí domov z prechádzky, teplá a sýta polievka padne vhod.
Naša silvestrovská kapustnica
Túto kapustnicu robíme každý rok na Silvestra, vyskúšajte, je výborná.
Pirohy zo zemiakového cesta plnené slivkovým lekvárom
Ponúkam recept podľa starých mám na obľúbené pirohy pre každú generáciu. Za starých čias to bolo...
Pizzòccheri della Valtellina
Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....