Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s bezlepkovou knedľou
Foto: novalim
Neviete čo variť? Máme pre vás opäť tip na skvelý obed bez lepku. Mäsové guľky so šalviou vo voňavej rajčinovej omáčke s
našou Zobraziť celý popisNeviete čo variť? Máme pre vás opäť tip na skvelý obed bez lepku. Mäsové guľky so šalviou vo voňavej rajčinovej omáčke s
našou hotovou parenou knedľou bez lepku. Zasýtite celú rodinu a táto klasika bude všetkým isto veľmi chutiť.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Na guľky: | |
750 g mleté (hovädzie a bravčové) |
|
2 plátky |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
nasekaná (čerstvá alebo sušená) |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
Na paradajkovú omáčku: | |
1 l |
|
3 PL |
|
3 strúčiky |
|
1 ks |
|
zopár lístkov |
|
|
|
|
|
Príloha: | |
2 bal. |
|
Postup
-
1
Na mäsové guľky najprv nakrájame bezlepkové svetlé toasty Novalim na malé kocky a zalejeme ich mliekom. Necháme toasty nasať mlieko, kým úplne nezmäknú.
- 2
Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme toasty, vajce a šalviu, ďalej roztlačený cesnak a všetko spolu dobre premiešame. Zo zmesi tvarujeme guľky o veľkosti asi vlašského orecha a dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Vo vopred vyhriatej rúre na 200 °C ich pečieme asi 15 minút.
- 3
Medzitým si pripravíme paradajkovú omáčku. Na olivovom oleji opekáme nadrobno nakrájanú cibuľu asi 3 minúty, potom pridáme na drobno nasekaný cesnak a opekáme ešte asi 2 minúty. Zmes zalejeme paradajkovým pretlakom, ktorý môžeme rozriediť trochou vody, dochutíme ho soľou, korením a nasekanou bazalkou. Začneme pomaly variť.
- 4
Akonáhle sú mäsové guľky upečené, preložíme ich do paradajkovej omáčky a spolu všetko povaríme aspoň 10 minút na slabom ohni. Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou podávame s bezlepkovými knedľami Novalim, ktoré sme si vopred naparili podľa návodu na obale.
Tiež mäsové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu