Mäsové guľky

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s bezlepkovou knedľou

Autor receptu: novalim

Neviete čo variť? Máme pre vás opäť tip na skvelý obed bez lepku.* Mäsové guľky so šalviou vo voňavej rajčinovej omáčke s našou hotovou parenou knedľou bez lepku. Zasýtite celú rodinu a táto klasika bude všetkým isto veľmi chutiť.

4-6
porcie
50 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na mäsové guľky najprv nakrájame bezlepkové svetlé toasty Novalim na malé kocky a zalejeme ich mliekom. Necháme toasty nasať mlieko, kým úplne nezmäknú.
  2. Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme toasty, vajce a šalviu, ďalej roztlačený cesnak a všetko spolu dobre premiešame. Zo zmesi tvarujeme guľky o veľkosti asi vlašského orecha a dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Vo vopred vyhriatej rúre na 200 °C ich pečieme asi 15 minút.
  3. Medzitým si pripravíme paradajkovú omáčku. Na olivovom oleji opekáme nadrobno nakrájanú cibuľu asi 3 minúty, potom pridáme na drobno nasekaný cesnak a opekáme ešte asi 2 minúty. Zmes zalejeme paradajkovým pretlakom, ktorý môžeme rozriediť trochou vody, dochutíme ho soľou, korením a nasekanou bazalkou. Začneme pomaly variť.
  4. Akonáhle sú mäsové guľky upečené, preložíme ich do paradajkovej omáčky a spolu všetko povaríme aspoň 10 minút na slabom ohni. Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou podávame s bezlepkovými knedľami Novalim, ktoré sme si vopred naparili podľa návodu na obale.