Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kuracie stehná v smotanovej omáčke

kitchenguru - bez fotkykitchenguru, 25. júna 2024

Suroviny

3 ks
1 PL
4 ks
4 ks
1 ks
1/2 PL
2 PL
podľa chuti
2 veľké strúčiky
1 PL
200 ml
250-300 ml




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a zbavíme nečistôt, ak chceme mať mastnejšie necháme kožu. Ja som nechala z troch len na jednom stehne, nech pustí tuk do základu omáčky. Stehná osolíme, ochutíme mletou paprikou a v hrnci na rozpálenom oleji opražíme z oboch strán. Potom pridáme ostatné koreniny, bobkový list a prelisovaný cesnak a podlejeme vodou tak, aby boli stehná úplne ponorené.

    Kuracie stehná v smotanovej omáčke  - obrázok 1
  2. 2

    Keď je mäso uvarené, pridáme majorán, smotanu a citrónovú šťavu. Varíme cca 15 minút.

  3. 3

    Podávame s uvarenou cestovinou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia