Pečené kuracie rezníky so zemiakmi z jedného plechu videorecept
Upiecť mäso aj prílohu naraz na jednom plechu, to je ideálne na úsporu času. Ani chuť nebude zaostávať, ak strúhanku na kuracie rezníky Zobraziť celý popisUpiecť mäso aj prílohu naraz na jednom plechu, to je ideálne na úsporu času. Ani chuť nebude zaostávať, ak strúhanku na kuracie rezníky dobre ochutíte a všetko budete podávať trebárs s kečupom, tatárkou alebo majonézou.
porcie
príprava
na 190 °C
Foto: Televízia Varecha
Postup
-
1
Mäso nakrájame na pásiky, zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky.
- 2
Na obalenie zmiešame strúhanku, parmezán, sušenú petržlenovú vňať, sušený cesnak, mletú červenú papriku a soľ.
- 3
Kuracie mäso obalíme najprv v hladkej múke, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec v ochutenej strúhanke.
- 4
Poukladáme na pekáč alebo plech vystlaný papierom na pečenie potretý olejom.
- 5
Do zemiakov prisypeme zvyšnú ochutenú strúhanku, premiešame a rozložíme ku kuracím rezníkom. Pokvapkáme olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 30 minút.
Tiež kuracie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu