Slivkový koláč
Slivkový koláč

Krehké kocky so slivkami a tvarohom

helena10 - bez fotkyhelena10, 1. júla 2024
Krehké kocky so slivkami a tvarohom
Foto: helena10

Hrnčekový recept na výborný koláč. Nenáročné pečenie.

40-45 minút
na 170-175 °C

Suroviny

Hrnčekové krehké cesto:
1 hrnček (250 ml)
1/2 hrnčeka
štipka
1,5 KL
1/2 hrnčeka
1 ks
1/2 hrnčeka
1 PL
Okrem toho:
400-500 g očistené polovice (čerstvé, z kompótu, mrazené)
 (nemusí byť)
Tvarohová zmes:
1000 g (z kelímka)
2 ks
1 hrnček
1 bal.
1 ČL
1/2 hrnčeka
podľa chuti (alebo kôra)




Postup

  1. 1

    Zo surovín uvedených na cesto vypracujem krehké cesto, ktoré rukou roztlačím na dno plechu vystlaného až po okraj papierom na pečenie. Plech je vyšší o rozmeroch 20 x 35 cm.

  2. 2

    Na roztlačené krehké cesto husto naukladám polovičky sliviek rezom hore. Podľa vlastnej chuti posypem cukrom. Množstvo sliviek závisí od ich veľkosti.

  3. 3

    Povrch sliviek zakryjem tvarohovou zmesou, ktorú ručným mixérom vymiešam z uvedených surovín. Ja som použila z kelímku 500 g tvaroh jemný a 500 g tvaroh hrudkovitý. Tvarohovú zmes si môžete ochutiť podľa seba.

  4. 4

    Pečiem vo vyhriatej rúre na 170-175 stupňov 40-45 minút. Skontrolujem.

  5. 5

    Po dôkladnom vychladení nasleduje krájanie a ochutnávka. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia