Krehké kocky so slivkami a tvarohom
Foto: helena10
Hrnčekový recept na výborný koláč. Nenáročné pečenie.
na 170-175 °C
Suroviny
Hrnčekové krehké cesto: | |
1 hrnček (250 ml) |
|
1/2 hrnčeka |
|
štipka |
|
1,5 KL |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 PL |
|
Okrem toho: | |
400-500 g očistené polovice (čerstvé, z kompótu, mrazené) |
|
(nemusí byť) |
|
Tvarohová zmes: | |
1000 g (z kelímka) |
|
2 ks |
|
1 hrnček |
|
1 bal. |
|
1 ČL |
|
1/2 hrnčeka |
|
podľa chuti (alebo kôra) |
|
Postup
-
1
Zo surovín uvedených na cesto vypracujem krehké cesto, ktoré rukou roztlačím na dno plechu vystlaného až po okraj papierom na pečenie. Plech je vyšší o rozmeroch 20 x 35 cm.
- 2
Na roztlačené krehké cesto husto naukladám polovičky sliviek rezom hore. Podľa vlastnej chuti posypem cukrom. Množstvo sliviek závisí od ich veľkosti.
- 3
Povrch sliviek zakryjem tvarohovou zmesou, ktorú ručným mixérom vymiešam z uvedených surovín. Ja som použila z kelímku 500 g tvaroh jemný a 500 g tvaroh hrudkovitý. Tvarohovú zmes si môžete ochutiť podľa seba.
- 4
Pečiem vo vyhriatej rúre na 170-175 stupňov 40-45 minút. Skontrolujem.
- 5
Po dôkladnom vychladení nasleduje krájanie a ochutnávka. Prajem dobrú chuť.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu