![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vajce Benedikt
Tento pokrm je pomenovaný po newyorskom maklérovi Lemuelovi Benedictovi, ktorý si v roku 1894 objednal v hoteli Waldorf „toast s maslom, pošírované vajcia, chrumkavú slaninu a holandskú omáčku“....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krémová šampiňónová polievka s pošírovaným vajíčkom
Jednoduchá krémová polievočka so šampiňónmi chutí vynikajúco a príjemne zahreje a zasýti. A keď si k...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Poctivá kulajda s kuriatkami
Kulajda patrí medzi moje obľúbené sýte polievky, hlavne keď je hubárska sezóna. Aj mimo sezóny...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kulajda
Z polovice masla a múky pripravíme svetlú zásmažku, zalejeme ju vývarom, rozšľaháme, ochutíme soľou,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Avokádový toast s vajíčkom
Avokádo predelíme, vytiahneme kôstku, vydlabeme a roztlačíme vidličkou. Pridáme olúpanú nakrájanú paradajku bez jadierok, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sladkokyslá hubovica s pošírovaným vajíčkom
Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, zalejeme, pridáme huby a vydusíme ich. Osolíme, pridáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špenátová polievka s pošírovaným vajíčkom
Cibuľu opražíme na oleji, pridáme cesnak, rozmrazený špenát a zalejeme vývarom, chvíľu povaríme, rozmixujeme, prípadne zahustíme...