Foto: marijanna
...je to rychlovka aj je to mnamka
porcie
príprava
Postup
-
1
Kalamare umyjeme, davme na tacku, na ktoru sme dali servitky a nechame odtiect aj s chapadlami. Nakrajame si syr na oblžničky, trocha menšie ako telička kalamarov. Každy kalamar naplnime srom omotanym s prosciuttom, kludne aj ina šunka, na tenko narezana udena slaninka. Ja si spočitam kolko mam kalamarov a narežem tolko syra a sunku si rozdelim,aby vyšla do každeho. Napichujeme na špajlu na ražniči. Niekedy robim aj tak, že každy osobytne prepichnem so šparatkom a tak pečiem. Ak na špajlu, dam po tolko,kolko je na danu porciu- zavisi od počtu ludi. Vypekame na rozpalenom ohni aj s chapadkami. Pred koncom dodam nadrobno narezany cesnak a nadrobno nakrajanu vnat. Pred podavanim pokvapkam citronom. Fajnove su s hranolkami. Dobru chut. Nesolim lebo syr a šunka su slane a každy nech si radšej dosoli. Ten olej musi byt rozpaleny, lebo inak bude syr vytekat skor než sa upeču.
Diskusia k receptu