Plnené kalamáre

marijanna - fotkamarijanna, 31. októbra 2012
Plnené kalamáre
Foto: marijanna

...je to rychlovka aj je to mnamka

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

750 g
asi 15o g
asi 150 g
4 ks-stručiky
čerstva
1 ks




Postup

  1. 1

    Kalamare umyjeme, davme na tacku, na ktoru sme dali servitky a nechame odtiect aj s chapadlami. Nakrajame si syr na oblžničky, trocha menšie ako telička kalamarov. Každy kalamar naplnime srom omotanym s prosciuttom, kludne aj ina šunka, na tenko narezana udena slaninka. Ja si spočitam kolko mam kalamarov a narežem tolko syra a sunku si rozdelim,aby vyšla do každeho. Napichujeme na špajlu na ražniči. Niekedy robim aj tak, že každy osobytne prepichnem so šparatkom a tak pečiem. Ak na špajlu, dam po tolko,kolko je na danu porciu- zavisi od počtu ludi. Vypekame na rozpalenom ohni aj s chapadkami. Pred koncom dodam nadrobno narezany cesnak a nadrobno nakrajanu vnat. Pred podavanim pokvapkam citronom. Fajnove su s hranolkami. Dobru chut. Nesolim lebo syr a šunka su slane a každy nech si radšej dosoli. Ten olej musi byt rozpaleny, lebo inak bude syr vytekat skor než sa upeču.

Diskusia k receptu

afataga
mnaaam, ale robis chutky, nenapadlo ma kalamare plnit, v lete grilujeme len take samotne
afataga
este som sa zabudla opytat, ze co to hnede na panvici pod kalamarmi?
2010
@marijanna , vyborne a hlavne rychle, jednoduche a pre tych co sa boja kosti v rybach 100% garancia :-)))
marijanna
kalamare ani nemaju chut po rybach, len ked ich robiš smrdia..:) ale pri jedeni maju neaku neutralnu chut, a ja nie som od ryb,ale toto možem..:) a @2010 maš pravdu..kostičky tam niesu možme ho šupnut celeho...:) mam rada aj vypražane v trojobale..narezete kalamare na pružky, ktory obalite v trojobale a vypražite su fajnove na posedenie k tomu tatarku pomfri len ja ich kupujem zmrazene lebo sa mi s tym nechce piplat..:)
lusinkab
100 bodov :-) s tymto receptikom,uz len nech sa nam pocasie pekne ustaly a moze sa iist na lov a vyskusat tento tvoj uzasny receptik :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia