Pečený pstruh

denda - fotkadenda, 12. októbra 2012
Pečený pstruh
Foto: denda
20 minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Očistené pstruhy rozložíme kožou dolu na olejom vymastený plech. Posolíme ich, okoreníme, posypeme tymiánom.

  2. 2

    Roztlačený cesnak zmiešame s kúskom oleja a touto zmesou ryby potrieme. Navrch poukladáme koliesko pomaranča a koliesko citróna. Pokvapkáme pomarančovou šťavou a posypeme sezamom.

  3. 3

    Navrch dáme kúsok masla a dáme zapiecť.

    Pečený pstruh - obrázok 3

Diskusia k receptu

rybarkuchar
Priznám sa, že som pstruha nikdy neporcoval pred tepelným spracovaním a to ich robím pekných pár desaťročí. Aj kombinácia sézam, cesnak, tymián, citrón, pomaranč je pre mňa novinkou. Ale všetko je raz po prvý raz. Určite boli výborné - vyskúšam.
turistka
zaujímavý recept, robím na masle, alebo na mlynársky spôsob na panvici. V rúre som ešte pstruha nerobila, treba mi niekedy skúsiť. Vkladám pre istotu do KK, nech mám recept po ruke.
mijaita
Ryby nejim, pstruha na masle dokazu snist. Ale prebit ho tolika vecma mi prijde vzhledem k te rybe docela divoke.
evanaaa
Ani ja som pstruha ešte neporciovala, najlepšie sú vcelku a ako píše aj @turistka. Ale novotám sa medze nekladú, treba vyskúšať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia