Karí treska

martinis - fotkamartinis, 20. novembra 2012
Karí treska
Foto: martinis

Treska s jogurtom a karí korením.

1
porcia
75 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
100 g
2 KL
1 ks
1 PL
 (strúhaný)




Postup

  1. 1

    Tresčiu filetu zalejeme jogurtom rozmiešaným s mliekom, na hodinu necháme odležať do chladničky.

  2. 2

    Na oleji opražíme cibuľu (moja je na fotografii takmer čierna, takú mám rád :)), pridáme rybu s jogurtom, okoreníme a osolíme podľa chuti.

  3. 3

    Dusíme, kým treska nie je úplne mäkká, na tanieri posypeme strúhaným syrom. Podávame s ľubovoľnou prílohou, ja som zvolil svoj obľúbený jogurtový chlieb.

Diskusia k receptu

rybarkuchar
Aby som pravdu povedal, ryba a syr mi moc do hromady nejde. Ale to ja asi len moja deformácia. Tresku mám najradšej s čo najmenej prísadami.
kimlo
@rybarkuchar je to pravda, ryba sa nemá nikdy kombinovať so syrom... nie je to tvoja deformácia.
martinis
Uznávam, možno to mnohým ľuďom spolu nepasuje, ale mne ryba chutí aj so syrom :)
mijas
Mňa zaujal ten jogurtový chlieb. Rád by som mal ten recept. ak si ho už publikoval, tak ho budem hľadať. Ja sa hodlám poslať recept na dietny chlieb, ktorý pečiem vo forme v rámci DD (Dukanovej diety).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia