Losos s citrónovou omáčkou
šéfkuchár reštaurácie Pútnický mlyn v Marianke, 13. októbra 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
Postup
-
1
Nafiletujeme si lososa na 4 porcie, okoreníme, osolíme, opečieme na panvičke z oboch strán a necháme dopiecť v rúre približne 8 – 10 minút pri teplote 180 °C. Do zovretej smotany si vytlačíme šťavu z jedného citróna, dochutíme soľou, okoreníme a necháme variť ďalších 5 minút na pomalom plameni, kým nám omáčka nezhustne (na spestrenie a zvýraznenie farby môžeme pridať do omáčky tesne pred jej servírovaním nakrájanú petržlenovú vňať alebo najemno nakrájanú pažítku).
- 2
Uvarené a na kocky nakrájané zemiaky opražíme krátko v panvičke, pridáme trošku masla, necháme spražiť do zlata, ochutíme soľou a okoreníme.
- 3
Do zemiakov pridáme čerstvý špenát, trošku cesnaku, poriadne premiešame. Špenátové zemiaky uložíme do hlbokého taniera, na ktoré uložíme lososa, prelejeme citrónovou omáčku a ozdobíme čerstvým kôprom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu