Tolstolobik na zelenině
Poslední dobou nějak zanedbávám rybky, tak jsem našla v mrazáku ještě kus tolstolobika, kterého mám...
Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ
Stvorila som delikatesný recepis vhodný na sviatky, slávnosti. Zvolila som marinovanie kapra pre tento druh...
Veľkonočný losos
Základ na tento recept je od Ihnačáka, recepty z Lidla. Trochu je upravený, je...
Losos s cviklovým šalátom a baby špenátom
Losos patrí už nejakú tú dobu medzi populárne jedlá a aj na Slovensku sa pripravuje čoraz častejšie....
Lososové linguine s pórom a smotanou
Minule som sem pridával marinovaného lososa. Zostalo mi z neho, tak som rozmýšľal čo s...
Grilovaný zubáč so zeleninou
Jačmenné krúpy prepláchneme a uvaríme vo vývare, uvarené scedíme. Filety zo zubáča osolíme a na prepustenom masle...
Marinovaný losos na chrumkavom toaste so smotanou
Skvelý marinovaný losos s kyslou smotanou na opečenom chrumkavom toaste. Luxusné raňajky z pomerne ľahko dostupných...
Terinka z lososa a raka
Rúru predhrejeme na 160 °C. Filé z lososa osolíme, ochutíme čiernym korením a pevne zabalíme do...
Veľké „ravioly“ s ostriežom a so špenátom
Z múky, vajec, žĺtka a vody vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať asi hodinu v chladničke....
Halušky zo zubáča v rizlingovej omáčke
Halušky zo zubáča: Filé pomelieme a dáme spolu so smotanou a s vajíčkom asi na hodinu do mrazničky....
Marinovaný losos s chrenovou omáčkou
Kôpor posekáme najemno. V miske rozmiešame soľ s cukrom. Polovicu kôpru rozložíme na veľký plochý tanier....
Pstruh v alobale so zeleninovou plnkou
Ryba je zdravie na tanieri, ktoré dobrý kuchár dokáže pretvoriť do podoby lahôdky – zaujímavej, chutnej a peknej. Navyše sú nenáročné na...
Údený pstruh so zeleninovou bublaninou
Bielky oddelíme od žĺtkov, z bielkov vyšľaháme sneh. Do vymiešaných žĺtkov pridáme múku, prášok...
Sumček na Valentína
Sumček Handlovský je ryba chovaná v rybej farme na bani Handlová. V súčasnej dobe sa začína...
Kapor na víne s cesnakom
Pri listovaní v kuchárskej knihe Ryba na tanieri celý rok ma upútal tento recept. Rybára mám...
Zubáč Valentín
Naša vychutnávka na Valentína. Mal som malo zubáča, boli to len také pláty, štyri...
Aljašská treska so zeleninou
Inšpirovala som sa receptom z relácie Tajomstvo mojej kuchyne. S malými obmenami sme ho mali na...
Grilovaný losos s treskou s brokolicovým pyré
Tento recept som získala v našej závodnej jedálni... Viem, že je to netradičné miesto na...
Losos s cícerovou plnkou
Nedavno som bol v Prince Rupert, meste leziace pri Tichom oceane, tesne pod Aliaskou...
Politický zubáč
Prečo politický? Nuž, tieto Vianoce si ocko kúpil knižku Fešák nie som, ale variť viem...
Treska s plneným batátom
tresku som zbavil šupín, umyl, osušil, posypal korením na ryby, posolil som a dal na polhodinu do...
Rybací šalát
Keďže máme doma šikovného rybára, tak musíme vymýšľať rôzne spôsoby prípravy rybacieho mäsa. Jesť...
Tuniakové placky s hráškovým pyré
Po bohatom sviatočnom stole dobre padnú jedlá v duchu wellness. Teda z ľahších surovín, spracovaných šetrnými technológiami, ktoré však určite zasýtia aj chutia,...
Domáca treska
Žijem v zahraničí a moja milovaná treska mi veľmi chýba. Preto som dlho hľadala dobrý recept, a...
Tuniaková nátierka
Potrebujeme: 180g tuniak vo vlastnej šťave, 200g cottage cheese, podľa chuti najemno nasekanú cibuľu, ...
Najjednoduchší losos
Jediny problem, vacsinou cim jednoduchsi recept - tym kvalitnejsie suroviny. Dobry steak je 80%...
Rýchla omáčka na cestoviny
Túto omáčku som vymyslela z toho čo som našla v špajzi keď som potrebovala rýchlo nakŕmiť deti...
Pečená treska s petržlenovo-chrenovou krustou
Biela ryba chutí lahodne s touto chrumkavou bylinkovou krustou