Maslová ryba s omáčkou z pečených paprík

Michal Vajda
šéfkuchár reštaurácie HU:MAN v Žiline, 9. marca 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Maslová ryba s omáčkou z pečených papríkFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

400 g
20 g
100 ml
600 g (maslová ryba - butter fish)
200 g
50 g
10 g
100 ml
20 g
100 ml
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Ryžu basmati uvaríme domäkka v slanej vode a kokosovom mlieku. Dochutíme koriandrom.

  2. 2

    Omáčka: Červené papriky upečieme dotmava a sparíme pod potravinárskou fóliou. Stiahneme z kože. V hrnci speníme červenú cibuľu v olivovom oleji, pridáme upečené papriky a cesnak a všetko spolu dobre opražíme. Zalejeme zeleninovým vývarom. Dochutíme soľou a korením. Rozmixujeme a prepasírujeme. Dokončíme studeným maslom.

  3. 3

    Maslovú rybu dáme na rozpálenú panvicu s olejom. Z každej strany necháme zatiahnuť a potom dáme do rúry predhriatej na 180 °C na osem minút.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist