Maslová ryba s omáčkou z pečených paprík
Michal Vajda
šéfkuchár reštaurácie HU:MAN v Žiline, 9. marca 2017
šéfkuchár reštaurácie HU:MAN v Žiline, 9. marca 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu basmati uvaríme domäkka v slanej vode a kokosovom mlieku. Dochutíme koriandrom.
- 2
Omáčka: Červené papriky upečieme dotmava a sparíme pod potravinárskou fóliou. Stiahneme z kože. V hrnci speníme červenú cibuľu v olivovom oleji, pridáme upečené papriky a cesnak a všetko spolu dobre opražíme. Zalejeme zeleninovým vývarom. Dochutíme soľou a korením. Rozmixujeme a prepasírujeme. Dokončíme studeným maslom.
- 3
Maslovú rybu dáme na rozpálenú panvicu s olejom. Z každej strany necháme zatiahnuť a potom dáme do rúry predhriatej na 180 °C na osem minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
"zabúdajú,že sa chlap chce aj najesť-a nie si zavesiť obraz žrádla / ako návnadu/ na stenu..!!"
:-)