Maslová ryba s omáčkou z pečených paprík

Michal Vajda
šéfkuchár reštaurácie HU:MAN v Žiline, 9. marca 2017
Maslová ryba s omáčkou z pečených paprík
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
20 g
100 ml
600 g (maslová ryba - butter fish)
200 g
50 g
10 g
100 ml
20 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžu basmati uvaríme domäkka v slanej vode a kokosovom mlieku. Dochutíme koriandrom.

  2. 2

    Omáčka: Červené papriky upečieme dotmava a sparíme pod potravinárskou fóliou. Stiahneme z kože. V hrnci speníme červenú cibuľu v olivovom oleji, pridáme upečené papriky a cesnak a všetko spolu dobre opražíme. Zalejeme zeleninovým vývarom. Dochutíme soľou a korením. Rozmixujeme a prepasírujeme. Dokončíme studeným maslom.

  3. 3

    Maslovú rybu dáme na rozpálenú panvicu s olejom. Z každej strany necháme zatiahnuť a potom dáme do rúry predhriatej na 180 °C na osem minút.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
môj muž pozerá foto a vraví toto:
"zabúdajú,že sa chlap chce aj najesť-a nie si zavesiť obraz žrádla / ako návnadu/ na stenu..!!"
:-)

Haha, @Radost , to sú tí moderní kuchári, alebo moderný trend varenia a servírovania - čím väčší tanier, tým menšia ale aj drahšia porcia na ňom :) Možno ešte tak by to mne stačilo, ja veľa nezjem, ale mužovi, najmä ak príde po práci domov by taká porcia určite nestačila. A ak by to bolo ozaj chutné, možnože ani mne. Ale môže to byť dobré.....

Pridaj komentár k receptu: