Bravčové mäso (recepty chronologicky)

prazdny

Živánska na grile

Bravčové mäso

Klobásu a zemiaky nakrájame na kolieska, slaninu na menšie kocky, cibuľu na plátky.

prazdny

Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré

Bravčové mäso

Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1, 5 hodiny.

prazdny

Vepřové maso v hlávkovém zelí

Bravčové mäso

Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, okmínujeme...

prazdny

Bravčovina na doplnenie kolagénu

Bravčové mäso

Chyba vám kolagén? Tu je jeden recept na jeho doplnenie. Odporúča ho 9 Doktorov z 10....

prazdny

Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno

Bravčové mäso

Jednoduché pečené koleno s medom, cesnakom a so saturejkou.

prazdny

Bryndzovo-oškvarková nátierka

Bravčové mäso

Jeden z receptov zo zdanlivo nesúrodých surovín, ktorý vznikol úplnou náhodou ako dôsledok mojej chuti experimentovať...

prazdny

Guláš na ohni

Bravčové mäso

Výborný guláš pripravený na ohni vo vysokej panvici.

prazdny

Tacos al Pastor

Bravčové mäso

Doma som mala ananás a avokádo, tak som si povedala, že prišiel čas na mexickú...

prazdny

Držky Matiľa

Hovädzie mäso

Je to niečo, čo sa trochu podobá na paprikáš. Je to varenie s pivom a...

prazdny

Stamppot - národné jedlo Holandska

Národné jedlá EÚ

Holandské jedlo Stamppot je Kelový prívarok so klobáskou. V preklade tiež „zimné jedlo“, ktoré je...

prazdny

Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska

Národné jedlá EÚ

Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...

prazdny

Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom

Bravčové mäso

Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme...

prazdny

Trinxat

Bravčové mäso

Název Trinxat znamená „mačkat“ a čte se trinčat. Základem jsou štouchané brambory s kapustou (kel).

prazdny

Bôčik yamato s ryžovými rezancami a hoisin omáčkou

Bravčové mäso

Najprv pripravíme marinádu na bôčik. Zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot, nakrájaný zázvor, ryžové víno, ...

prazdny

Bieda

Bravčové mäso

Mate radi biedu? Ja áno, aspoň tú kopaničiarsku. Už roky som to nemal, úplne...

prazdny

Hernekeitto - národné jedlo Fínska

Národné jedlá EÚ

Táto polievka sa môže jesť iba vo štvrtok, aby kresťania lepšie zniesli piatkový pôst. Fínsky...

prazdny

Pikantní vepřový palec a bramborové špalíčky

Bravčové mäso

Palce zbavíme blan, potřeme olejem, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet. Na pánvi...

prazdny

Čevapčiči

Hovädzie mäso

Náš nedeľný obed čevapčiči z troch druhov mäsa. Použila som hovädzie, bravčové a jahňacie mäso....

prazdny

Paella

Bravčové mäso

Vynikajúca paella pripravená na uhlí.

prazdny

Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska

Národné jedlá EÚ

Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...

prazdny

Šelinku - národné jedlo Slovinska

Národné jedlá EÚ

Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa...

prazdny

Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom

Bravčové mäso

Do hrnca dáme rozohriať olej, do ktorého vložíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Po opražení pridáme do hrnca nastrúhanú bielu...

prazdny

Mleté morčacie mäso v miske

Bravčové mäso

Takto upravené morčacie mäso je veľmi dobré. Omnoho chutnejšie ako klasické fašírky.

prazdny

Lepenice

Bravčové mäso

Velká dobrota a když se dělá poctivě a s láskou, to je pak něco! Z uvedených...

prazdny

Frikadeller - národné jedlo Dánska

Národné jedlá EÚ

Dánske mäsové guľky Frikadeller sa dajú pripraviť na veľa spôsobov, ale len jeden je originálny –...

prazdny

Paella Valenciana - národné jedlo Španielska

Národné jedlá EÚ

Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...

prazdny

Slaný koláč

Bravčové mäso

Je to chuťovka rýchlo upečená. Len nerobte toho viac, lebo všetko aj tak hneď zjete....

prazdny

Škvarkové pagáče

Bravčové mäso

Robievam ich rada, vždy si spomeniem na starkú, od ktorej pochádza recept. Pagáče môžeme...

prazdny

Bravčová panenka na špargľovom rizote

Bravčové mäso

V menšom hrnci na oleji opražíme nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme arborio ryžu a pražíme, až kým sa...

prazdny

Griki - národné jedlo Lotyšska

Národné jedlá EÚ

Pred sto rokmi bolo Rusko svetovým lídrom v produkcii pohánky a Lotyši si ju dokonca adoptovali do svojho...

prazdny

Podlesníky s kyslou kapustou

Bravčové mäso

Spevák a muzikálový herec Jaro Gažo pripraví tradičné Podlesníky z Terchovej.

prazdny

Začepčená sviečková s vajcom

Bravčové mäso

Tak takúto sviečkovú si urobím hocikedy cez rok, nielen na Veľkú noc.

prazdny

Šunkovo-jogurtové cestoviny

Bravčové mäso

Všetko čo zvýšilo od Veľkej noci som dnes spojila s cestovinami do chutného ľahkého jedla.

prazdny

Veľkonočná spišská švencelina

Bravčové mäso

Je to pochutina z jedál, ktoré sa svätia na Veľkú noc v košíkoch pred kostolom: šunka,...

prazdny

Veľkonočná mäsová bábovka

Bravčové mäso

Veľkonočná dobrotka z bravčového mäsa a s vajíčkom. Jednoduchá príprava.

Bravčové mäso