Pečená krkovička
Pečená krkovička

Čertova krkovička

kvakac - fotkakvakac, 13. decembra 2019
Čertova krkovička
Foto: kvakac

Je to bravčová krkovička, ktorá Vás dostane.

6 - 7
porcií
10 minút
príprava
90 minút
na 180 - 200 °C

Suroviny

6-7 ks (rezne)
3 ks
1 hlavička
1 l (100 %)
100 ml
1/2 KL
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Je to veľmi jednoduchý recept. Rezne odkrojíme mocné na hrúbku palca a veľkosti dlane. Rezne osolíme, okoreníme čiernym mletým korením. Pripravíme si pekáč. Naň dáme na polmesiace nakrájanú cibuľu cez celý pekáč. Na to uložíme pripravené rezne. V nádobe zmiešame paradajkovú šťavu, kečup, oregano, bazalku, čili, nastrúhaný cesnak a všetko to vylejeme na rezne. Prikryjeme a dáme do rúry na 180 °C na hodinu.

    Čertova krkovička - obrázok 1
  2. 2

    Po hodine odokryjeme a zapečieme pekne do čertovej farby, pri 200 °C na pol hodinu. To zaleží od typu rúry. Skrátka, aby to bolo pekne pripečené. Nebojte, nevysuší sa to, je tam dosť šťavy. Celkove po hodine a pol ostane z toho takáto paráda.

    Čertova krkovička - obrázok 2
  3. 3

    U nás bola príloha zemiaky so špeclami. No vy si zvoľte podľa seba prílohu. Je to jednoduché, dobré a hlavne po toľkých pečených sladkostiach na Vianoce aj niečo mäsové. No nie?

    Čertova krkovička - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
,,, jáááj Kvákačik "podžubovač" alias provokatér, ale šmačný! Na takéto niečo naši básnici v roku "meruôsmom" skladali sonéty!
@klukodvody (13.12.2019 22:54)

Vďaka za koment. Je to veľmi jednoduché jedlo a hlavne vďačne počas pečenia sladkého na sviatky. Celá kuchyňa je nasiaknutá vôňou sladkých zákuskov, tak som to musel preraziť vôňou môjmu srdcu bližšou. Zdravím vás a želám pekné sviatky.