Čertova krkovička
Foto: kvakac
Je to bravčová krkovička, ktorá Vás dostane.
porcií
príprava
na 180 - 200 °C
Postup
-
1
Je to veľmi jednoduchý recept. Rezne odkrojíme mocné na hrúbku palca a veľkosti dlane. Rezne osolíme, okoreníme čiernym mletým korením. Pripravíme si pekáč. Naň dáme na polmesiace nakrájanú cibuľu cez celý pekáč. Na to uložíme pripravené rezne. V nádobe zmiešame paradajkovú šťavu, kečup, oregano, bazalku, čili, nastrúhaný cesnak a všetko to vylejeme na rezne. Prikryjeme a dáme do rúry na 180 °C na hodinu.
-
2
Po hodine odokryjeme a zapečieme pekne do čertovej farby, pri 200 °C na pol hodinu. To zaleží od typu rúry. Skrátka, aby to bolo pekne pripečené. Nebojte, nevysuší sa to, je tam dosť šťavy. Celkove po hodine a pol ostane z toho takáto paráda.
-
3
U nás bola príloha zemiaky so špeclami. No vy si zvoľte podľa seba prílohu. Je to jednoduché, dobré a hlavne po toľkých pečených sladkostiach na Vianoce aj niečo mäsové. No nie?
Vďaka za koment. Je to veľmi jednoduché jedlo a hlavne vďačne počas pečenia sladkého na sviatky. Celá kuchyňa je nasiaknutá vôňou sladkých zákuskov, tak som to musel preraziť vôňou môjmu srdcu bližšou. Zdravím vás a želám pekné sviatky.
Vďaka za koment. A hlavne za odkaz a osvetu Veľkej Moravy o našom národe, ktorú šíriš vzdialeným ľuďom vo vzdialenej zemi, tak by to napísal básnik. Teraz vážne po týždni som už nevydržal a uvaril som si niečo môjmu srdcu blízke. Dievčence že nebudú mäso, no maž ho vidieť, ešte to bolo horúce a už boli pri pekáči. Vraj ja budem na príčine ak priberú a potom sa v tom vyznaj.
Vďaka za koment. Ja som už nemohol vydržať po sviatkoch a musel som niečo zdravšie uvariť aj teraz. A je duša aj bruško spokojné. Už budem ľahšie čakať na sviatky.
Poviem Ti, že rada vidím,že si sa vrátil k Teba vystihujucim receptom, jedlo mojej chuti:-)zajtra budem ním inšpirovaná a pripravím mojim stravnikom.Normalne som bola vyrušená,keď si začal pripravovať jedlá z cukrovej repy,vôbec mi to k Tebe nepasovalo:-))) a ja to nemám rada ,lebo mám okolo seba odor cukrovaru,je kampaň.:-)))
Pozdravujem a prajem pokojný predvianočný čas celej rodinke:-)
Vďaka za koment. Aj som sa v duchu zasmial. Nie nemusíš sa báť nešíšlo mi, len som si tie recepty potreboval uložiť mal som to len na zdrapoch papiera. Netvrdím, že sú zlé jedla z cukrovej repy, naopak sú dobré, ale masso je len masso.
Vďaka za koment. Ja si myslím, že by aj stehno bolo dobré.
V%daka za koment. Niekedy človek uvarí niečo malo pracne a aby sa to samé varilo. A dobré je na tom ten výsledok a chuť výborná.
Evi, když dáš jen ostrý kečup, vynecháš čili, tak ti vyjde školková čertova krkovička. To by bylo, aby nebylo!
Vďaka za milý koment. Mame radi takéto jedla. Tak nebolo dlhé rozhodovanie.
Vďaka za koment. Tak ako poradila @Haji vynecháš ostré dáš sladké. Máš pravdu je to strúhaný cesnak.
Chcela som robiť hovädzinu so smotanovou alebo chrenovou omáčkou, ale toto je oveľa lepšie.
Často sa inšpirujem Tvojimi receptami, no málokedy sa tým pochválim.
Áno inšpiroval,dnes u nás na obed mala krkovička podľa tvojho receptu úspech,bude sa opakovať:-)
Vďaka za koment. Veď ja tiež robím na čo mám momentálne chuť a náladu. Niekedy si večer naplánujem a ráno zmením. Človek miení a pán boh zmení.
Vďaka za koment. Tie zemiačky sa očistené varia vo vode a keď sú mäkké pridám špecle ( ktoré kúpim Kaufland - Lidl) a povarím tak 4 minúty. Potom prelejem cez sito dám do hrnca, pridám kúsok masla premiešam a je hotovo.
Vďaka za odskúšanie a som rád, že aj vám chutilo.
Veď hej, doma paradajkovú šťavu nemáám a toto byla improvizace. Nešla bych teď do obchodu ani pro šampaňské, i kdyby ho dávali zadarmo a s klíčky od nové Hondy.
Vďaka za odozvu a som rád že chutilo. Tie struky je dobrý nápad tiež niekedy skúsim.