Pečená krkovička
Pečená krkovička

Čertova krkovička

kvakac - fotkakvakac, 13. decembra 2019
Čertova krkovička
Foto: kvakac

Je to bravčová krkovička, ktorá Vás dostane.

6 - 7
porcií
10 minút
príprava
90 minút
na 180 - 200 °C

Suroviny

6-7 ks (rezne)
3 ks
1 hlavička
1 l (100 %)
100 ml
1/2 KL
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Je to veľmi jednoduchý recept. Rezne odkrojíme mocné na hrúbku palca a veľkosti dlane. Rezne osolíme, okoreníme čiernym mletým korením. Pripravíme si pekáč. Naň dáme na polmesiace nakrájanú cibuľu cez celý pekáč. Na to uložíme pripravené rezne. V nádobe zmiešame paradajkovú šťavu, kečup, oregano, bazalku, čili, nastrúhaný cesnak a všetko to vylejeme na rezne. Prikryjeme a dáme do rúry na 180 °C na hodinu.

    Čertova krkovička - obrázok 1
  2. 2

    Po hodine odokryjeme a zapečieme pekne do čertovej farby, pri 200 °C na pol hodinu. To zaleží od typu rúry. Skrátka, aby to bolo pekne pripečené. Nebojte, nevysuší sa to, je tam dosť šťavy. Celkove po hodine a pol ostane z toho takáto paráda.

    Čertova krkovička - obrázok 2
  3. 3

    U nás bola príloha zemiaky so špeclami. No vy si zvoľte podľa seba prílohu. Je to jednoduché, dobré a hlavne po toľkých pečených sladkostiach na Vianoce aj niečo mäsové. No nie?

    Čertova krkovička - obrázok 3

Diskusia k receptu

28 komentárov k receptu
@klukodvody (13.12.2019 22:54)

Vďaka za koment. Je to veľmi jednoduché jedlo a hlavne vďačne počas pečenia sladkého na sviatky. Celá kuchyňa je nasiaknutá vôňou sladkých zákuskov, tak som to musel preraziť vôňou môjmu srdcu bližšou. Zdravím vás a želám pekné sviatky.
@sracz (14.12.2019 01:17)

Vďaka za koment. A hlavne za odkaz a osvetu Veľkej Moravy o našom národe, ktorú šíriš vzdialeným ľuďom vo vzdialenej zemi, tak by to napísal básnik. Teraz vážne po týždni som už nevydržal a uvaril som si niečo môjmu srdcu blízke. Dievčence že nebudú mäso, no maž ho vidieť, ešte to bolo horúce a už boli pri pekáči. Vraj ja budem na príčine ak priberú a potom sa v tom vyznaj.
@kvakac (14.12.2019 07:18)
Poviem Ti, že rada vidím,že si sa vrátil k Teba vystihujucim receptom, jedlo mojej chuti:-)zajtra budem ním inšpirovaná a pripravím mojim stravnikom.Normalne som bola vyrušená,keď si začal pripravovať jedlá z cukrovej repy,vôbec mi to k Tebe nepasovalo:-))) a ja to nemám rada ,lebo mám okolo seba odor cukrovaru,je kampaň.:-)))
Pozdravujem a prajem pokojný predvianočný čas celej rodinke:-)
@45678 (14.12.2019 10:58)

Vďaka za koment. Aj som sa v duchu zasmial. Nie nemusíš sa báť nešíšlo mi, len som si tie recepty potreboval uložiť mal som to len na zdrapoch papiera. Netvrdím, že sú zlé jedla z cukrovej repy, naopak sú dobré, ale masso je len masso.
Taková dobrota se musí rozplývat na jazyku a v bříšku je jak v pokojíčku! Krásná práce, super faota, recept jako řemen, pardon, čertova krkovička!!
@kvakac , aj mňa tento tvoj recept chytil za - no nie srdce, ale žalúdok :))) už cítim tú páľavu....A ešte, ak sa smiem spýtať, tie biele čiarky na tom prvom obrázku, to je strúhaný cesnak? Zprvu som myslela, že si tam nastrúhal chren.....
Vďaka za recept. Pre mňa skvelý tip na dnešný obed. Okolo receptu len "utekám", nakoľko som vymenila bravčovinu za hovädzie mäso, kečup s paradajkovou šťavou za domácu slivkovú omáčku a paradajkové pyré riedené hovädzím vývarom a korenie podľa mojej chuti (nemáme radi štipľavé, len tak mierne). Ale výsledok - paráda.
Chcela som robiť hovädzinu so smotanovou alebo chrenovou omáčkou, ale toto je oveľa lepšie.
Často sa inšpirujem Tvojimi receptami, no málokedy sa tým pochválim.
Ten recept je zaujímavý nielen tým že sa pri ňom ,aspoň dúfam že väčšine,zbiehajú slinky ale aj tým že je to jeden z mála tých čo ešte pripomínajú to že na vareche sa niekedy varilo jedlo aj pre tých čo nemusia ,alebo len nechcú držať dietu ale užívajú si život aj pri dobrom jedle ,možno doplneným aj kvalitným vínkom ,alebo dobrým pivom. Máš u mňa 100 bodov.
@babkamt (15.12.2019 20:02)

Vďaka za koment. Veď ja tiež robím na čo mám momentálne chuť a náladu. Niekedy si večer naplánujem a ráno zmením. Človek miení a pán boh zmení.
@motyl0905 (15.12.2019 20:09)

Vďaka za koment. Tie zemiačky sa očistené varia vo vode a keď sú mäkké pridám špecle ( ktoré kúpim Kaufland - Lidl) a povarím tak 4 minúty. Potom prelejem cez sito dám do hrnca, pridám kúsok masla premiešam a je hotovo.

Pridaj komentár k receptu: