Fašírky pečené v rúre so šťavou
Veľmi chutný ľahší obed v porovnaní s vyprážanými fašírkami.
Bravčové plátky s hráškovo-zemiakovou kašou
Skvelý, sýty a pritom veľmi jednoduchý jarný obed či dobrá večera z bravčového karé, zemiakov...
Pečená krkovička
Bravčové mäso nie je práve to moje "pravé orechové", ale čo človek neurobí pre návštevu, ...
Veniec z mletého mäsa plnený vajíčkami
Sýty mäsový veniec so slaninkou a vajíčkami môžete podávať teplý aj studený.
Šunka v aspiku
Táto pochúťka je špecialitou z oblasti Burgundska vo Francúzsku. Je elegantným predjedlom pre návštevy, ale...
Oškvarková nátierka s jablkom
Domáca oškvarková nátierka, to je dokonalá pochúťka. Vyskúšali ste ju už s jablkom?
Zapekané šunkofleky
Receptov na toto jednoduché jedlo sa nájde neúrekom, my sme šunkofleky pripravili z údenej krkovičky, ...
Tokáň čermeľského pytliaka
Pytliacky by mal byť z diviačiny, ale kde ju tu zoženiem. Tokáň, podobný gulášu, má menej šťavy, pripravuje sa z bravčového, hovädzieho, či z jahňacieho mäsa....
Bravčový paprikáš so zelerom a šampiňónmi
S mojou krajšou a najsamlepšejšou polovičkou sme obaja narodení v Košiciach a krstení čerstvou vodou z Hornádu....
Oškvarková nátierka s lečom
Keď sa budete rozhodovať, ako využiť oškvarky, tak určite nevynechajte túto výbornú pochúťku. Na...
Domáce škvarky
U mäsiara si objednajte surové sadlo, na skúšku aspoň kilogram, ale podľa mojich skúseností vám to stačiť určite nebude....
Domáca huspenina
Doprajte si poriadnu porciu kolagénu pre zdravé kĺby a pružnú pokožku v podobe chutnej domácej huspeniny...
Marocká bravčová panenka
Je mi jasné, že v Maroku nejedia bravčové mäso. Nazvala som ju tak preto, ...
Bravčová roláda s vajíčkom a so slaninkou
Samé dobré suroviny ako bravčové mäso, slaninka, syr, sušené paradajky či vajíčka sme spojili...
Roláda z mletého mäsa s hráškom
Na sobotný či nedeľný obed alebo nastudeno na misu či medzi dva chlebíky na výlet, naša...
Rebierka v sladkokyslej omáčke s jazmínovou ryžou
Vitajte v kuchyni plnej vôní a chuťových explózií! Dnes vám predstavíme recept na lahodné rebierka v sladkokyslej omáčke, podávané s jazmínovou ryžou....
Kyslá kapusta s údeným mäsom
Krkovičku nakrájame na kocky a opražíme ju na bravčovej masti vo väčšom hrnci...
Perfektná mäsová kapustnica s hubami a so slivkami
Na sviatky sa varí kapustnica v každej rodine tak trochu inak. My sme do tej našej dali klobásku, údené aj čerstvé mäsko....
Domáce klobásky
Overený recept na výrobu domácich klobás, vďaka ktorému sa klobásky podaria aj tomu, kto ich...
Klobásová zmes v pohári
Klobásová zmes v pohári - čo viac si priať napríklad na chate, na výlete alebo doma,...
Kapustový prívarok s bravčovým karé
Pre milovníkov prívarkov odporúčam pripraviť na obed alebo večeru.
Bravčové mäso v pohári
Sterilizované mäso - môže sa jesť hneď po otvorení pohára alebo z neho niečo uvariť.
Plnená paprika
Plnenú papriku robím na niekoľko spôsobov a toto je jeden z nich. Čo sa týka pomeru...
Trhané mäso
Trhané mäso pripravujem pri rôznych oslavách keď sa zíde celá rodina. Príprava je takmer bez práce a môžem naraz pripraviť väčšie množstvo mäsa pre veľa ľudí....
Sterilizovaná huspenina
Huspenina sa väčšinou varí v zime. A keď si ju zasterilizujeme, môžeme ju jesť...
Paprčkový perkelt
Nastáva čas zabíjačiek, bravčových výrobkov, huspenín. My si doma varíme z paprčiek aj perkelt....