Pikantné karé na cibuľke s feferónkovo-paradajkovou omáčkou
Šťavnaté plátky bravčového karé sa restujú na cibuľke s bravčovou masťou, v pikantnej omáčke z paradajkového pretlaku, kečupu, feferoniek a korenín. Výsledkom je Zobraziť celý popisŠťavnaté plátky bravčového karé sa restujú na cibuľke s bravčovou masťou, v pikantnej omáčke z paradajkového pretlaku, kečupu, feferoniek a korenín. Výsledkom je výrazné jedlo s jemnou sladkokyslou a štipľavou chuťou, ktoré sa hodí k ryži, zemiakom alebo čerstvému chlebu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g (bez kosti) |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
150 g |
|
3 PL |
|
2 ks (čerstvé alebo nakladané) |
|
1,5 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
150 ml |
|
Postup
-
1
Karé nakrájame na 1 cm hrubé plátky, jemne naklepeme a osolíme, okoreníme.
- 2
Červenú cibuľu nakrájame na polkolieska. Feferónky nasekáme nadrobno (bez semienok, ak chceme miernejšie).
- 3
V hlbšej panvici alebo hrnci rozpálime bravčovú masť. Opečieme plátky mäsa z oboch strán dozlatista (cca 2–3 minúty každú stranu). Vyberieme ich bokom.
- 4
Do výpeku pridáme cibuľu a restujeme 3–4 minúty. Prisypeme červenú mletú papriku a krátko premiešame.
- 5
Pridáme paradajkový pretlak, kečup, feferonky, cukor, čierne korenie a prípadne trochu vody. Premiešame.
- 6
Mäso vložíme späť do omáčky, prikryjeme a dusíme na miernom ohni cca 20–25 minút, kým nezmäkne a omáčka sa nezredukuje.
- 7
Podľa chuti ešte dosolíme alebo pridáme feferonky či cukor.
Tiež bravčové karé:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu