Bravčové karé
Bravčové karé

Pikantné karé na cibuľke s feferónkovo-paradajkovou omáčkou

ellie17 - bez fotkyellie17, včera 17:55

Šťavnaté plátky bravčového karé sa restujú na cibuľke s bravčovou masťou, v pikantnej omáčke z paradajkového pretlaku, kečupu, feferoniek a korenín. Výsledkom je Zobraziť celý popisŠťavnaté plátky bravčového karé sa restujú na cibuľke s bravčovou masťou, v pikantnej omáčke z paradajkového pretlaku, kečupu, feferoniek a korenín. Výsledkom je výrazné jedlo s jemnou sladkokyslou a štipľavou chuťou, ktoré sa hodí k ryži, zemiakom alebo čerstvému chlebu.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (bez kosti)
2 ks
2 PL
150 g
3 PL
2 ks (čerstvé alebo nakladané)
1,5 ČL
1/2 ČL
1 ČL
1 ČL
150 ml



Postup

  1. 1

    Karé nakrájame na 1 cm hrubé plátky, jemne naklepeme a osolíme, okoreníme.

  2. 2

    Červenú cibuľu nakrájame na polkolieska. Feferónky nasekáme nadrobno (bez semienok, ak chceme miernejšie).

  3. 3

    V hlbšej panvici alebo hrnci rozpálime bravčovú masť. Opečieme plátky mäsa z oboch strán dozlatista (cca 2–3 minúty každú stranu). Vyberieme ich bokom.

  4. 4

    Do výpeku pridáme cibuľu a restujeme 3–4 minúty. Prisypeme červenú mletú papriku a krátko premiešame.

  5. 5

    Pridáme paradajkový pretlak, kečup, feferonky, cukor, čierne korenie a prípadne trochu vody. Premiešame.

  6. 6

    Mäso vložíme späť do omáčky, prikryjeme a dusíme na miernom ohni cca 20–25 minút, kým nezmäkne a omáčka sa nezredukuje.

  7. 7

    Podľa chuti ešte dosolíme alebo pridáme feferonky či cukor.

Diskusia k receptu