prazdny

Šalát z cukín na grécky spôsob

Bezmäsité jedlá

Cukiny a cibuľky očistíme, umyjeme a pokrájame. Opečieme dozlata a primiešame olivový olej, víno,...

prazdny

Zeleninová zmes s rozmarínom

Bezmäsité jedlá

Na masle udusíme očistenú, nadrobno nakrájanú zeleninu okrem rajčín.

prazdny

Zapekané filé s bylinkami

Hlavné jedlá

Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba,...

prazdny

Hríbikové rizoto

Bezmäsité jedlá

Umytú a osušenú ryžu uvaríme. Namočene sušené hríby scedíme z vody (stačí namočiť pol hodiny pred...

prazdny

Srnčie medailóniky so šafranovou omáčkou

Hlavné jedlá

Medailóniky zľahka naklepeme a dáme na hodinu marinovať. Marinádu pripravíme z oleja, koreňovej zeleniny a z...

prazdny

Zajac plnený šalviou a hríbmi

Hlavné jedlá

Zajaca vykostíme. Dávame pritom pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na...

prazdny

Baranina na majoráne

Hlavné jedlá

Baraninu odblaníme, umyjeme a nakrájame na kocky. Na oleji speníme jemne nakrájanú cibuľu, pridáme...

prazdny

Baranie mäso po alžírsky

Hlavné jedlá

Na oleji osmažíme na kocky nakrájané baranie mäso a nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme umyté nakrájané rajčiny,...

prazdny

Jahňacie stehno s bylinkami

Hlavné jedlá

Z rozmarínu a polovice tymianu otrháme lístočky a najemno ich nasekáme. Očistený cesnak pretlačíme. V...

prazdny

Bylinkové morčacie

Hlavné jedlá

Morčacie mäso nakrájame na kocky, posolíme, okoreníme, pridáme olej, sójovú omáčku, cesnak,...

prazdny

Voňavá morka

Hlavné jedlá

Umyté morčacie stehno prešpikujeme cesnakom a rozmarínom, dobre ochutíme maggi a čiernym korením zvonku aj zvnútra...

prazdny

Kurča po provensálsky

Kuracie mäso

Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Každú porciu obalíme plátkami slaniny, omotáme niťou alebo slaninu...

prazdny

Kôprové kuracie ragú

Kuracie mäso

Mäso na oleji upražíme, ochutíme ho soľou, korením, horčicou a kôprom a všetko dobre...

prazdny

Mätové kurča

Kuracie mäso

V miske zmiešame med, najemno nasekanú čerstvú mätu, limetkovú šťavu, čierne korenie a soľ....

prazdny

Kuracia zmes

Kuracie mäso

Kuracie mäso zo stehien pokrájame na menšie kúsky. Kúsky mäsa osolíme, okoreníme čiernym korením a...

prazdny

Kurča s bylinkami

Kuracie mäso

Očistené kurča nakrájame na časti, vložíme do misy a marinujeme asi hodinu v citrónovej šťave spolu...

prazdny

Orechové kurča v bazalkovej omáčke

Kuracie mäso

Kuracie prsia umyjeme, osušíme utierkou, mierne naklepeme, osolíme a potrieme korením. Osmažíme z...

prazdny

Kurča so šafranom

Kuracie mäso

Kurča rozdelíme na kúsky a opražíme dozlata na masle, pridáme cibuľu, cesnak, šafran, ...

prazdny

Hydinové rezne v bylinkovom cestíčku

Kuracie mäso

Kuracie prsia pokrájame na menšie rezne, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme bielym korením a ...

prazdny

Bravčové rezne na šalvii

Bravčové mäso

Na tanieri zmiešame múku, nasekanú šalviu, soľ a korenie. Touto zmesou poprášime rezne z...

prazdny

Kuracie prsia s bylinkami

Kuracie mäso

Kuracie prsia v najhrubšej časti môžeme prerezať. Osolíme, potrieme bazalkou a petržlenovou vňaťou. Do...

prazdny

Bravčové fašírky s petržlenovou vňaťou

Bravčové mäso

Pokrájanú cibuľu, cesnak, feferónku a petržlenovú vňať rozmixujeme s rascou. Zmes primiešame k mletému...

prazdny

Tymianové roštenky

Hovädzie mäso

Roštenky mierne naklepeme a vložíme do misky. Prelisovaný cesnak premiešame s nakrájanou cibuľou a olejom. Touto...

prazdny

Bylinkové bravčové kotlety

Bravčové mäso

Z kotliet odkrojíme tučné okraje, miestami ich narežeme, aby sa pri pečení nekrútili, slabo...

prazdny

Bravčová panenka s bylinkovou omáčkou

Bravčové mäso

Umytú bravčovú panenku osolíme, nakrájame 3 kusy (hrubšie), nožom zľahka naklepeme, vložíme do panvice...

prazdny

Jamajské marinované kurča s fazuľovou ryžou

Kuracie mäso

Marinádu pripravíme tak, že rozmixujeme všetky ingrediencie.

prazdny

Surové plátky lososa

Hlavné jedlá

Plátky surového lososa uložíme na tanier, prelejeme olivovým olejom, praženým čiernym sezamom a posypeme citrónovou...

prazdny

Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom

Hlavné jedlá

Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme...

prazdny

Gazpacho

Večera

Cesnak a cibuľu pokrájame najemno. Rajčiny zbavíme semienok, striedku bieleho pečiva (sendviča) rozdrvíme, zmiešame...

prazdny

Risotto Amarone

Bezmäsité jedlá

Na olivovom oleji osmažíme najemno nasekanú cibuľu, pridáme ryžu a stále miešame, až kým nie...

prazdny

Pirohy s bryndzou, údeným mäsom a viedenskou cibuľkou

Bravčové mäso

Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty....

prazdny

Pečené kuracie prsia plnené bryndzou s rukolou

Kuracie mäso

Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty...

prazdny

Balotínka z prepelice na špargľovom rizote

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

prazdny

Husacia pečeň so zelenou špargľou

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

prazdny

Teľacia sviečková plnená špargľou

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a Francúzsku,...

prazdny

Hovädzie rezne s listovým šalátom

Hovädzie mäso

Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, z...