Foto: tinca
Patrí k mojím top-receptom, lebo je úžasný na každú príležitosť. Najradšej ho varím na párty tým, čo si ho obľúbili.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
3 ks |
|
15 dkg |
|
1 ks |
|
2 strucik |
|
2-3 lyžice pol. |
|
1,5 káv.lyžič. |
|
250 ml |
|
dľa chuti |
|
kúsok na vymaz. |
|
Postup
-
1
Umyté kuracie prsia nakrájame na rezance. Pripravíme si postrúhaný syr. Nakrájame banány každý napoly a každú polku ešte priečne. Očistíme cibuľu a cesnak.
- 2
Na oleji opečieme do sklovita cibuľu,pridáme cesnak a kuracie prsia. Posypeme ich kari korením, osolíme a orestujeme do polomäkka. Potom pridáme šľahačkovú smotanu a necháme prevrieť do zhustnutia. RADA navyše: V surovinách v zátvorke uvádzam kokosové mlieko mne to s ním chutí viac ako so šľahačkou, stačí to menšie /170 ml/.
- 3
Masielkom vymastíme pekáč, na dno poukladáme banány,na to vylejeme kuraciu zmes a posypeme strúhaným syrom. Pešieme cca 30 min. na 180 stupňov v elektric.rúre. Ako príloha sa hodí zamiaková kaša, ale aj opekané zemiačky. Komu ako chutí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Evaska treba oprobovať všetko-keď som ako novomanželka podla kuchárky urobila zapečené filé na pomerančoch so smotanou a strúhaným syrom nedokázala som ani ochutnať a pritom to vyzeralo tak nádherne.Hlavná vec,že manželovi chutilo-aj on sa divil lebo to jedol prvý krát.Odvtedy to robievam a pochutnávam si aj ja.
nikdy od tej dovolenky som slané banány nejedla, ale toľko mi vtedy povedali, že v Dom.rep. ich majú až 6 druhov :-) U nás sa predávajú vari len sladké, takže na tie slané asi ozaj len "zájsť do Dominiky" ;-))) Ale ako vidím, stačia úplne dokonale aj sladké od nás :-)))