Pasta s pečeňou a šampiňónmi
Maslo roztopíme v panvici a do sklovita na ňom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a šunku, pridáme...
Pizza na 3 krát
Vyskúšala som už viac receptov na cesto na domácu pizzu, ale tento sa mi osvedčil najviac....
Šalát starých Vikingov
Šalát z červenej repy, jabĺk a ementálu zaliaty citrónovou šťavou.
Rozmarínový losos na citrónovej omáčke
V tomto recepte je extrémne dôležité, aby ryba bola 100% čerstvá! To znamená kúpiť ju v...
Banánová praženica
Nestihol som to dnes ráno, ale snáď vás inšpirujem na dobré nedeľné raňajky alebo stále obľúbenejší...
Kuracie prsia na mandliach v marhuľovo-chilli omáčke
Zvyk urobiť každý víkend aspoň jedlo špeciálne jedlo sa mi začína páčiť. Asi z toho urobím...
Kuracie slíže na medovo-ananásovej omáčke s pistáciami
Predposledná kolaudácia za mnou, no tentoraz s významným hosťom. Kamarát a priateľ, ktorého gurmánsky...
Veľký šalát malého Cézara
Nedeľné popoludnie, blíži sa večera. Čo urobiť? Človek nie je ani tak hladný, ale...
Hubové rizoto
Keďže tento rok sa veľmi darílo hríbom, nazbierali sme, nasušili aj zamrazili sme ich neúrekom....
Dubáková nátierka
Mala som drobnejšie polámané sušené dubáky, mohla som si ich nechať na prevoňanie omáčok, ale...
Kurací paprikáš a kysnuté parené knedle
Zdravím Varecháči. Dlho mi vŕtalo hlavou, ako by sa mi vydarili knedle zo sušeného droždia,...
Karfiol so strúhankou
Recept mám od svojej mamy, je to veľmi jednoduché a rýchle jedlo. Mám ho rada,...
Ružičkový kel, vlašské orechy, cibuľka a ...
Recept som objavila na zahraničnej stránke, ... ešte som ho nepripravovala, ale vyzerá fantasticky......
Prívarok z kyslej kapusty (vegan)
Inšpirovala som sa klasikou - segedínom :-). Kyslú kapustu mám jednoducho veľmi rada... Použité koreninové...
Hovädzie s čokoládovou omáčkou
Raz za čas prekvapím priateľov s niečím čo nejedia každý deň (sú to dobrí priatelia –...
Tagliatelle Gusto Divino
Tento recept je môj výmysel ale spojenie jednotlivých chutí dáva neuveriteľný výsledok. Pre milovníkov Talianskej kuchyne...
Pena z kozieho syra Kráľovnej zo Sáby
Táto nátierka je pikantnejšia, trochu nezvyčajnejšej chuti, kozí syr, ktorý som si sama vyrobila,...
Tagliatelle s jelením ragú
Tento recept je z môjho zamestnania takže z mojej tvorby pracujem ako šéfkuchár v hotely Alt Vent...
Tvarohové ravioli so slivkami
Pri upratovaní som našla túto pomôcku na ravioli, ktorú som už dávno kupovala, určite bola...
Podplamienok po našom
Každoročne na našom jarmoku navštevujem stánok s názvom Podplamienok, kde robia osúchy so slaninou, smotanou...
Zabíjačková kaša
Toto jedlo milujem najviac z celej zabíjačky ... aj keď sme zabíjali, len keď...
Chrumkavé tofu so sójovo-sezamovou zálievkou
Tofu zaťžíme medzi papierovými obrúskami a necháme cca 15 minút stáť.
Kurča na spôsob Coq au vin
Stará francúzska klasika. Ja som však namiesto kohúta použila kura.
Plnka do kurčaťa z bravčového mäsa
Nenašiel som v mrazničke nič inšie iba bravčové mleté mäso. Preto som urobil takúto plnku
Prekladané zemiaky s pečenou krkovičkou
Krkovičku vcelku osolíme, okoreníme, posypeme rascou, paprikou, sušeným cesnakom. Podlejeme vodou, ...