Špenátové rizoto

lucek82 - fotkalucek82, 5. marca 2013

skvelé, rýchle, chutné.

3-4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 alebo špenátový pretlak
2-3 strúčiky
1 ks
1-2 hrnček




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme na kocky pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme čerstvé špenátové listy alebo mrazený špenát. Posolíme a dusíme okolo 20min.

  2. 2

    Podlejeme vodou, ja to vsetko len tak od oka, ale na 1 hrnček ryže treba 1.5 hrnčeka vody. Nasypeme premytú ryžu a necháme pod pokrievkou zhruba 10 min. potom odstavíme a necháme dovstrebať prebytkovú vodu.

  3. 3

    Podávame posypané syrom s nejakým jarným šalátom alebo aj bez:)

Diskusia k receptu

evanaaa
A nemohlo by sa aj naopak, do ryže poloudusenej dať ten špenát? Inak, postup zachovať. Ale aj tak to je dobré.
lucek82
mozes robit co len chces, fantazii sa medze nekladu:) ale ja to robim takto:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia