Bambinové pirohy

mimka946 - fotkamimka946, 4. marca 2013
Bambinové pirohy
Foto: mimka946

Dnes som prišla zo školy a zastihol ma hlad a zaroveň chuť na pirohy,kedze som bola sama popozerala som pisanku a nasla recept na Zobraziť celý popisDnes som prišla zo školy a zastihol ma hlad a zaroveň chuť na pirohy,kedze som bola sama popozerala som pisanku a nasla recept na skvele cesto,neviem ci je to recept z varechy ale boli úžasne..Cesto je z internetu ale zbytok JE môj! :)

Suroviny

Cesto:
2 ks stredne veľké
500 g
1 ks
250 ml
PLNKA:
cca 500 g
2 ks
Ostatné:




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvarime a nechame vychladnúť.Dáme si na dosku nastruhane zemiaky,muky,vajce,sol a nakoniec vodu.Vypracujeme cesto.

  2. 2

    Po chvíľke cesto rozvaľkáme na tenko na pomúčenej doske.Povykrajujeme kolieska a na každé dáme trocha plnky,ktora je pripravena takto : Uvarene zemiaky nakrajane na kocky si popučime so syrom a pažítkov a nechame vychladiť.

  3. 3

    TIP : Plnku dávajte cukrárskym vreckom ide to rychlejsie ako s lyžicou. :) Kolieska s plnkou zlepime,ja som to robila pomocov strojceka na pirohy.Dáme variť.Podávame s opraženou slaninou,ktorú sme si upiekli aj s cibulou spolu.Môžte aj čisto slaninu no my mame radi aj s cubuľou. Kto ma rád podáva aj s kyslou smotanou :)) Dobrú chuť.

    Bambinové pirohy - obrázok 3

Diskusia k receptu

ajuschka
:) mali sme minuly tyzden na obed :) ale namiesto crievka bola bryndza :)
radost
@mimka946
robievam takéto maškrty..ale cesto:zemiaky + múka..takéto som ešte nerobila..plus vajce a voda...bolo mäkké?dobre sa s ním robilo?
šikovné..dievča rúče..teším sa-čo pridáš nabudúce...:-)))
mimka946
@radost no cesto bolo mäkké a pracovalo sa s ním skvele už len vyskusat a dufam ze bude chutit :)
mimka946
a to len zemiaky a muka? nejake tuhe nieje ci ako to robite? je mäkké?
violeta
si sikovna, pirohy mas pekne a urcite su aj chutne :-D len nerozumiem preco si ich nazvala bryndzove??
mimka946
no lebo každý ich robi z bryndzou,teda aj ja len dnes v nasom obchode nemali bryndzu ale len syr v črievku.No nejdem uz menit nazov,prepacte.
marianne
no Mimka a ten nazov nejdes menit preto,ze sa ti nechce?... lebo predsa bryndzove je diametralne odlisne od syra v crievku....
violetacamorova
Moja mama robí tak ako @rados ť. Cesto len múka a zemiaky, cesto je ľahké, mäkučké, ale dáva hrubú múku a tú ja v zahraničí nezoženiem, tak dávam do cesta aj vajíčko. A s tým syrom, to je recept, pre nás v zahraničí, lebo bryndza je vzácna. Pirohy sa ti podarili pekné.
tiginko
@mimka946 teda dnes si sa veľmi nevyznamenala. Nielenže zavádzaš s bryndzou. Už začínam pochybovať, že ten super recept s kuraťom bolo tvoje dielko. Dokonca aj pravopis bol v ňom na úplne inom leveli. Namiesto vyvárania by si sa mohla pokúsiť trochu sa zdokonaliť v slovenčine, čo povieš? Pošepkám ti: čo tak Bambinové pirohy...
marianne
@mimka vies,ze mas v nadpise hrubku a neopravis.... crievkove vydavas za bryndzove a neopravis.....no ak si myslis,ze je to rozumne,tak ta je zbytocne asi presviedcat o opaku....skoda...
tetuska
môžu byť vynikajúce, vyskúšam, ale nie "pyrohy" ale pirohy...
kika1212
Viem, že Varecha nie je Jazykovedný ústav, ale l7-ročná študentka, ktorá derie školské lavice by sa určite nemala dopustiť takých pravopisných chýb a keď tak sledujem, opakuje sa to vo všetkých receptoch. Recept pridaný 20,07 hod a ešte pred pol nocou sa na nás smejú PYROHY. No tie musia byť ťažko stráviteľné.
laurisia
Ale dámy, veď vidíte, že dievča si povedalo, že JUST NIE :-) Veď ju už nechajme ... a recepty má dobré, nie? :-)) Buďme trošku milé.
silvi
šikovné to žieňa, každý robí chyby, mne len príde divné že toto prešlo adminom :-)
mesiar50
dobré jedlo dal by som si aj teraz i keď je už 0:31 po polnoci
Z pirohmi nemám skúsenosti takže recept Kk
Vďaka
petra69
@radost - Bohuzial mam pocitac bez slovenskej klavesnice, tak nemozem pisat s diakritikou. Len na vysvetlenie k tvojej sarkastickej poznamke.
Ale zamienat "y" a "i" je uz ina kava...to je pravopisna chyba, vies...
TV Varecha
Názov som zmenila, aby dievča nemuselo čeliť ďalším komentárom. Ja o tej gramatickej chybe viem. Mala som včera technický problém s PC a internetom. Technické problémy sa bežne stávajú, stačilo by trochu ohľaduplnosti a nevidím dôvod rozoberať na pol strany gramatickú chybu. Stačí upozorniť emailom a hotovo. Nie vždy vždy zlyhá ľudský faktor.
lucylee
No, ked vidim tie hrubky v tomto recepte, tak verim, ze to je tvoj recept @mimka. Zaujimave je, ze v ostatnych receptoch sa taketo hrubky nevyskytuju. Takze bud to nepisala mimka, alebo to po nej niekto opravoval. Bud redakcia (co pochybujem) alebo rodic, znamy, alebo ich niekde okopirovala. Moj nazor. Ked nemala problem vydavat cudzi recept z varechy na svoj, nemala by problem ani s tymto.
martamm
Veľmi zaujímavý recept, uvarím, keď budem mať doma vnúčatká, pochutnajú si :)
martamm
Ľudia, kašlite na gramatické chyby, veď sa nič nedeje, nie každý má talent na gramatiku, niekomu to jednoducho nejde do hlavy. Oceňme ochotu mladého dievčaťa venovať nám všetkým svoj čas vložením receptu, ktorý je naozaj dobrý. ja tiež chyby vidím, ale nebudem ich komentovať. mimka946, ďakukem a dúfam, že komentáre Ťa neodradia od vkladania ďalších receptíkov. Pekný slnečný deň všetkým varecháčom :)
julica
Pripájam sa k lucylee, asi preto aj redakcia pomerne odusevnene diskutuje tam, kde by mala byt len tichym pozorovatelom. vsimla som si to uz viackrat
medovnicek
@martamm lešpšie by som svoj názor nevedela napísať a plne s tebou súhlasím, miesto toho, aby sme komentovali recept, tak sa rozoberá gramatika
@mimka946 mne sa recept páči, podľa mňa si šikulka a ver, že dobre ovládať gramatiku nie je to najdôležitejšie na svete
lucylee
@julica suhlas. Tu nejde o gramatiku, svojim komentarom som chcela upozornit na nieco ine.
spetkasoli
@martamm , presne toto som chcela napísať aj ja, veď@mimka nie je jediná, kto tu píše hrubky. A len sa podívajte do novín, čo ich tam páni z redakcie nasekajú, to je jedna hrubka za druhou a nik sa nad tým nepozastaví. Tu ide hlavne o recepty. @mimka , píš ďalej, recepty máš dobré a keď sa dobre vydáš, nebudeš ani pravopis potrebovať:) Len sa pozrite von z okna ako sa na nás slniečko pekne usmieva a jaro nám sľubuje, tak čo sa tu dohadujeme o nejakej blbej hrubke. Hrubka- nehrubka, jaro je za dverami a hneď je život krásnejší. Dievčatká posielam vám všetkým pekný dníček s perníčkom voňavých Pardubíc:)
violeta
Lenze tuto diskusia vyprovokovala sama @mimka946 , uverejnila tieto pirohy pod nazvom bryndzove a na hrubky ju tiez upozornili hned na zaciatku. Ona je velmi sikovna, to som uz pisala, ale myslim, ze sa uci za kucharku, potom sa necudujte, ked vam v restauracii na stol prinesu taketo miesto bryndzovych. Ja uz do restauracii radsej ani nechodim, mne sa zda, ze podvadzaju stale viac. Na radu priatelov, ktoriy pra
ivanko46
Všetky dámy, kritizujúce pravopis sú učiteľky,alebo je to iná diagnóza?
tiginko
@sons , musím trochu súhlasiť s Julicou. Nevidím dôvod, prečo by som mala obťažovať adminov, aby opravili nejakú gramatickú chybu niekoho, kto by si tom mohol opraviť aj sám. Myslím, že máte dosť inej a zmysluplnejšiej roboty...Ja na gramatické chyby nikdy neupozorňujem nikoho, ani @spetkusoli , že vlastné mená ako napr. Jaro (ktorý stojí za dverami) sa píšu s veľkým písmenom :-) Ale v tomto prípade ide ešte o dievčatko, ktoré by sa malo intenzívnejšie učiť, aby bolo múdrejšie a len som spojila klamlivý názov receptu so správnym znením pirohov. Najviac komentárov majú vždy ľudia, ktorí napádajú tých, čo upozornia na chybu. A čo je zaujímavé, večne rečnia o tom, že sa tu vedú zbytočné siahodlhé komentáre o gramatike...
jerica
@ivanko46 tá dg.čo si myslíš , nemá nič spoločné s názorom na recept.
To , že robí zo seba ako to prezentuje na stránke ktorú si prezerajú a nechajú sa inšpirovať receptami , nielen na Slovensku , je len na škodu pre ňu samú :-(
@julica :-) :-D
@lucylee posledná veta v komente :-)
spetkasoli
@tiginko , samozrejme viem, že vlastné meno JARO sa píše s veľkým J.., ale tu bolo myslené jarné obdobie, jar, jaro je za dverami... žijem veľa rokov v čechách a utieklo mi tam tam písmenko O. Neviem, keď by som napísala jar je za dverami, či by si nemyslel prostiedok na umývanie riadu, snáď som tak veľkú hrubku nenapísala. Ale myslím, že sa tu zbytočne dohadujeme a kazíme si deň. Faktom je, že by sme si mali skotrolovať, čo píšeme a potom odoslať a vyhnúť sa tak zbytočným dohadom. Pravdou však je, že študenti by mali pravopis ovládať. Mne už občas robí problém i-y, lebo tu sa píše ináč a človek časom zabúda.
radost
@ivanko46
toto prehnané bazírovanie niektorých varecháčiek je skutočne diagnoza...takto úporne tu aplikovať zlo v komentároch-hlavne pri receptoch mladých dievčat-už aj z VARECHY preto niektoré odišli..toto nechápem..pýtam sa-vaše deti a vnúčence sú také dokonalé-vo varení aj v pravopise???
helanka
@jerica , suhlasim s vami a s kazym, kto napise svoj nazor co si mysli. Ved sa hovori, ze ... co sa v mladosti naucis....
mozno jej to raz pomoze a bude dakovat prave tejto webke ze ju niecomu priucila. pri receptoch jej to velrazy nejde a vyjadruje sa neuctivo. nejde velmi o pravospis, ten je roznorody u viacerych tu a ani nie su v zahranici aby sa mohli odvolat, ale
Pozitivna kritika by mala byt na prospech a horlivost obhajovacov by sa mohla miernit,ak je to v prospech receptu.

Okrem toho tiez kopiruje a takmer vsetky jej recepty su tu uz pridane viackrat, takze vlastne ani neobohacuje o nieco nove.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia