Karfiol v smotanovo-sójovej omáčke

elixir - fotkaelixir, 5. marca 2013
Karfiol v smotanovo-sójovej omáčke
Foto: elixir

Zeleninkové jedlo... ktoré vrelo odporúčam.

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 ks menší
2,5 PL
1 PL
2 PL
1 ks
1 ČL
100 g
0,5 ČL
2 PL
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Do hrnca s rozohriatym maslom dáme opražiť nakrájanú cibuľu. Medzitým si rozoberieme karfiol na malé ružičky. Keď cibuľa začne byť sklovitá, pridáme feferónovú pastu a na plátky nakrájaný cesnak.

    Karfiol v smotanovo-sójovej omáčke - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme curry korenie a čierne korenie, dobre premiešame a ešte popražíme. Vložíme aj karfiolové ružičky a opekáme 3 minúty.

    Karfiol v smotanovo-sójovej omáčke - obrázok 2
  3. 3

    Vlejeme dnu sójovú omáčku, víno a citrónovú šťavu, dobre premiešame.

  4. 4

    Podlejeme 50 ml vody a dusíme 10 minút na slabšom plameni.

  5. 5

    Nakoniec pridáme aj smotanu, zmiešame so zmesou na panvici a podávame, výborne k jedlu pasuje ryža. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

gordonko
si ma dostal , ja čakám kým budeš karfiol obvárať ..... vyzerá to pekne ...ukladám
elixir
Ďakujem Gordonko :) A nebolo treba, karfiol po dusení pekne zmäkol... Snáď Ti bude chutiť, chutilo to aj môjmu drahému (inak mäsožravcovi) :)
dajanca
práve mám v chladničke karfiol, že by som miesto vyprážanej klasiky skúsila Tvoj recept... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia