Foto: elixir
Zeleninkové jedlo... ktoré vrelo odporúčam.
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca s rozohriatym maslom dáme opražiť nakrájanú cibuľu. Medzitým si rozoberieme karfiol na malé ružičky. Keď cibuľa začne byť sklovitá, pridáme feferónovú pastu a na plátky nakrájaný cesnak.
-
2
Pridáme curry korenie a čierne korenie, dobre premiešame a ešte popražíme. Vložíme aj karfiolové ružičky a opekáme 3 minúty.
-
3
Vlejeme dnu sójovú omáčku, víno a citrónovú šťavu, dobre premiešame.
- 4
Podlejeme 50 ml vody a dusíme 10 minút na slabšom plameni.
- 5
Nakoniec pridáme aj smotanu, zmiešame so zmesou na panvici a podávame, výborne k jedlu pasuje ryža. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu