Foto: gordonko
Ja neviem ako sa to volá pobral som suroviny okolo seba a išiel som variť, čo ma v tu chvíľu napadlo to som spravil Zobraziť celý popisJa neviem ako sa to volá pobral som suroviny okolo seba a išiel som variť, čo ma v tu chvíľu napadlo to som spravil a dcéra to fotila.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
5 - 7 ks |
|
0,5 ks |
|
|
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
0,5 - 1 ks (hlavičky) |
|
1 téglik (150ml) |
|
|
|
|
|
500 g |
|
|
|
|
|
300 - 400 g |
|
Postup
-
1
na rozpálenom oleji osmahneme do sklovita 3 cibule pridáme na rezance pokrájaný zeler a brokolicu narezanú na menšie kúsky a spoločne osmahneme
-
2
pridáme nakrájanú červenú papriku ,potom podlejeme bielým vínom , a necháme asi 5 - 10 minut podusiť
-
3
zmäs ovegetujeme , pridáme 2 ližice SOJOVEJ omáčky
-
4
prisypeme sáčik mrazenej zeleniny
-
5
a ešte necháme podusiť
-
6
pre pikantnosť pridáme jednu papričku a premiešame
-
7
na panvici si speníme 3 - 4 cibule do sklovita , pridáme pomleté mäso a spolu orestujeme , podlejeme bielým vínom a tiež necháme podusiť
-
8
dochutíme vegetou a čierným mletým korením a premiešame
-
9
do misy si preložíme uvarenú ryžu , nato dáme podusené mleté mäso z panvice a spolu to premiešame
-
10
do jenskej misy dáme polovičku podusenej zeleniny ,nato dáme polovičku ryže z mäsom
-
11
a na ryžu dáme druhú polovicu zeleniny
-
12
a navrch druhú polovičku ryže
-
13
vrch zalejeme mixom ,ktorý sme si spravili zo smotanky, cesnaku, soli - vegety ,mlieka a postrúhaného syra Eidam ,posypeme sušenou Bazalkou a dáme zapéct do trúby na 190 -200 °C na 30 - 40 minut
-
14
a máme hotovo ...vybraté z trúby
-
15
DOBRÚ CHUŤ
Diskusia k receptu