
Kuracia sviečková omáčka
Veľmi chutná omáčka nielen na cestoviny. Je jednoduchá, rýchla a chutí výborne....

Kapustová ryža na indický spôsob
Kapustová ryža na indický spôsob predstavuje chuťovo zaujímavú prílohu, alebo základ hlavného jedla....

Kôprové zemiaky s prepusteným maslom
Celoroční, výborné, rychlé jídlo. Čerstvý, voňavý kopr je nejlepší, ale i v...

Rýchla holandská omáčka
Tradičná holandská omáčka sa musí šľahať nad parou a treba sa jej naozaj venovať, aby sa...

Varená špargľa
Stonky bielej či zelenej špargle sú veľmi chutné aj zdravé. Je dobré variť ich v správne...

Bezlepková žemľová knedľa
S našou žemľovou knedľou už obedy nebudú nikdy ako predtým.

Kapustové rizoto po turecky (Lahanalı Pilav)
Veľmi chutné a jednoduché rizoto na turecký spôsob. Toto rizoto/pilav je moje obľúbené a robím ho veľmi rada. Je výborné samotné, ale aj ako príloha....

Rýchla domáca majonéza bez vajec
Príprava tejto domácej majonézy zaberie minimum času a nepotrebujete do nej ani jediné vajce!

Jemné zemiakové knedle
Vynikajúca a pritom celkom jednoduchá príloha k pečenému mäsku, prívarkom alebo omáčkam.

Jazmínová ryža s arašidmi, citrónovou trávou a bazalkou
Máte radi autentické thajské recepty? Pripravte si s nami tradičnú thajskú prílohu...

Lahodná vanilková omáčka
Pre maškrtníkov, ktorí obľubujú lievance, vafle či dukátové buchtičky, je táto omáčka nenahraditeľná...

Pečené zemiaky s tekvicou a batatami
Keď milujete pečené zemiaky tak ako ja na každý spôsob, tu je ďalší recept na inšpiráciu....

Sušené slivky v olivovom oleji
Sušené slivky s cesnakom, čili, bazalkou, rozmarínom a klinčekmi, nakladané v olivovom oleji. Pochúťka k mäsu, šalátom, ku grilovačke....

Ružičkový kel s parmezánom
Ružičkový kel očistíme (odstránime vrchné listy, odrežeme hlúbik). Na dno plechu dáme trochu olivového oleja...

Zelená fazuľka s restovanými paradajkami
Sú zdravé, hodia sa ku grilovanému mäsu, aj ku steaku.

Batatovo-mrkvové pyré s medvedím cesnakom
Keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak ho využívam na 100 percent.

Rýchla bolonská omáčka na cestoviny
Bolonská omáčka je jednou z najobľúbenejších omáčok na cestoviny....

Domáce cesto na cestoviny
Či už rezance do polievky, široké rezance či fliačky – na domáce cestoviny nedáme dopustiť...

Mangová čili omáčka
Skvele sa hodí k mexickým a indickým jedlám, ale neurazí svojou prítomnosťou ani napríklad v burgri....

Labneh - jogurtová nátierka
Labneh je nátierka zo stečeného jogurtu, populárna v kuchyni na Blízkom východe. Podáva sa na...

Domáca parená knedľa
U nás sa kúpená knedľa zje, ale všetci ohŕňajú nosom, tak som si povedala, že budem robiť, len domácu....

Šťavnaté kuracie prsia v smotanovo-syrovej omáčke
Kuracie prsia nakrájame na tenšie plátky. Plátky mäsa osolíme a nakoreníme. Na panvicu dáme trocha...

Kura v tekvicovo-smotanovej omáčke pre deti
Trochu obmena kuracieho perkeltu. Upečená tekvica so smotanou ako omáčka ku kuraťu je obľúbené jedlo nášho...

Pesto z mrkvovo-petržlenovej vňate
Rozhodli sme sa zužitkovať mrkvovú a petržlenovú vňať, ktoré sú bohaté na vitamíny, preto sme...

Výborná ryža na turecký spôsob
Toto je moja najobľúbenejšia ryža. Svoju výbornú chuť dostane od opražených cestovín a masla.

Domáca kysnutá knedľa
K lahodnej omáčke a dusenému, či pečenému mäsku sa nám hodí najviac knedľa. A samozrejme,...

Kuracie prsia PRETO Radoma so zelerovým šalátom
Kuracie prsia PRETO Radoma pripravíme podľa návodu uvedeného na obale výrobku.

Vegetariánsky stamppot
Moje výlety do Severného Brabanstka v Holandsku ma inšpirovali nielen svojou krásou, ale aj tunajšou kuchyňou....

Vianočný zemiakový šalát s majonézou
Na slávnostný stôl patrí výborný zemiakový šalát s majonézou. Vynikajúci, jednoduchý a veľmi chutný si...