Domáca majonéza
Domáca majonéza

Majonéza podľa ČSN

rimm - bez fotkyrimm, 14. marca 2024
Majonéza podľa ČSN
Foto: rimm

Recept na klasickú majonézu. Rýchlo, lacno a jednoducho.

5 minút
príprava

Suroviny

30 g
216 g
3,8 g
2,5 g




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na prípravu majonézy musia mať izbovú teplotu!

  2. 2

    Ponorným mixérom alebo šľahačom spolu vymiešame žĺtky, ocot, soľ s postupným pridávaním oleja. Ja to robím s minimálnym množstvom oleja a potom ho pomaličky prilievam do tuhnúcej zmesi.

    Majonéza podľa ČSN - obrázok 2

Diskusia k receptu

farbuska
Pamätám sa, že majonézu nepredávali vo fľaškách, ako teraz, ktorá vydrží celé mesiace, ale kupovali sme ju čerstvo vyrobenú. Dobrota.
chemik
Tato klasická majonéza chuťově vyniká tím, že neobsahuje žádný cukr ani náhradní sladidla. Navíc je proti všem komerčním cenově nejvýhodnější a dá se připravit na počkání. Riziko případné salmonelozy z infikovaných vajec je málo pravděpodobné jako u vajec naměkko.
1x rimm




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia