Bezlepkové sódové lokše s kyslým mliekom
Pamätáte si na sódové lokše našich starých mám?
Šalátový dresing vinaigrette
Jemný kyslastý dresing úžasne pozdvihne chuť každého zeleninového šalátu. Ak ste ho doteraz nerobievali, tak...
Kuracia sviečková omáčka
Veľmi chutná omáčka nielen na cestoviny. Je jednoduchá, rýchla a chutí výborne....
Kapustová ryža na indický spôsob
Kapustová ryža na indický spôsob predstavuje chuťovo zaujímavú prílohu, alebo základ hlavného jedla....
Kôprové zemiaky s prepusteným maslom
Celoroční, výborné, rychlé jídlo. Čerstvý, voňavý kopr je nejlepší, ale i v...
Rýchla holandská omáčka
Tradičná holandská omáčka sa musí šľahať nad parou a treba sa jej naozaj venovať, aby sa...
Varená špargľa
Stonky bielej či zelenej špargle sú veľmi chutné aj zdravé. Je dobré variť ich v správne...
Bezlepková žemľová knedľa
S našou žemľovou knedľou už obedy nebudú nikdy ako predtým.
Kapustové rizoto po turecky (Lahanalı Pilav)
Veľmi chutné a jednoduché rizoto na turecký spôsob. Toto rizoto/pilav je moje obľúbené a robím ho veľmi rada. Je výborné samotné, ale aj ako príloha....
Rýchla domáca majonéza bez vajec (viedeorecept)
Príprava tejto domácej majonézy zaberie minimum času a nepotrebujete do nej ani jediné vajce!
Jemné zemiakové knedle
Vynikajúca a pritom celkom jednoduchá príloha k pečenému mäsku, prívarkom alebo omáčkam.
Jazmínová ryža s arašidmi, citrónovou trávou a bazalkou
Máte radi autentické thajské recepty? Pripravte si s nami tradičnú thajskú prílohu...
Lahodná vanilková omáčka
Pre maškrtníkov, ktorí obľubujú lievance, vafle či dukátové buchtičky, je táto omáčka nenahraditeľná...
Pečené zemiaky s tekvicou a batatami
Keď milujete pečené zemiaky tak ako ja na každý spôsob, tu je ďalší recept na inšpiráciu....
Sušené slivky v olivovom oleji
Sušené slivky s cesnakom, čili, bazalkou, rozmarínom a klinčekmi, nakladané v olivovom oleji. Pochúťka k mäsu, šalátom, ku grilovačke....
Ružičkový kel s parmezánom
Ružičkový kel očistíme (odstránime vrchné listy, odrežeme hlúbik). Na dno plechu dáme trochu olivového oleja...
Zelená fazuľka s restovanými paradajkami
Sú zdravé, hodia sa ku grilovanému mäsu, aj ku steaku.
Batatovo-mrkvové pyré s medvedím cesnakom
Keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak ho využívam na 100 percent.
Rýchla bolonská omáčka na cestoviny
Bolonská omáčka je jednou z najobľúbenejších omáčok na cestoviny....
Domáce cesto na cestoviny
Či už rezance do polievky, široké rezance či fliačky – na domáce cestoviny nedáme dopustiť...
Mangová čili omáčka
Skvele sa hodí k mexickým a indickým jedlám, ale neurazí svojou prítomnosťou ani napríklad v burgri....
Labneh - jogurtová nátierka
Labneh je nátierka zo stečeného jogurtu, populárna v kuchyni na Blízkom východe. Podáva sa na...
Domáca parená knedľa
U nás sa kúpená knedľa zje, ale všetci ohŕňajú nosom, tak som si povedala, že budem robiť, len domácu....
Šťavnaté kuracie prsia v smotanovo-syrovej omáčke
Kuracie prsia nakrájame na tenšie plátky. Plátky mäsa osolíme a nakoreníme. Na panvicu dáme trocha...
Kura v tekvicovo-smotanovej omáčke pre deti
Trochu obmena kuracieho perkeltu. Upečená tekvica so smotanou ako omáčka ku kuraťu je obľúbené jedlo nášho...
Pesto z mrkvovo-petržlenovej vňate
Rozhodli sme sa zužitkovať mrkvovú a petržlenovú vňať, ktoré sú bohaté na vitamíny, preto sme...
Výborná ryža na turecký spôsob
Toto je moja najobľúbenejšia ryža. Svoju výbornú chuť dostane od opražených cestovín a masla.
Domáca kysnutá knedľa
K lahodnej omáčke a dusenému, či pečenému mäsku sa nám hodí najviac knedľa. A samozrejme,...
Kuracie prsia PRETO Radoma so zelerovým šalátom
Kuracie prsia PRETO Radoma pripravíme podľa návodu uvedeného na obale výrobku.