Špargľová omáčka
Špargľová omáčka

Výborná špargľová omáčka videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 30. mája 2024

Zbožňujem špargľu a preto si v sezóne vždy pripravím aj túto skvelú omáčku z bielej špargle. Niekto si to nazve dokonca aj prívarkom. Zobraziť celý popisZbožňujem špargľu a preto si v sezóne vždy pripravím aj túto skvelú omáčku z bielej špargle. Niekto si to nazve dokonca aj prívarkom. Je to veľmi jednoduché jedlo a má výbornú chuť. Prílohu si zvolíte už sami podľa chuti.
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com

3-4
porcie
25-30 minút
tepelná úprava
Výborná špargľová omáčka (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

500 g
300 ml (3,5 %)
300 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Použijeme bielu špargľu, tá sa hodí na toto jedlo. Zelenú používam na polievku. Špargli najprv oblámeme ich spodky/konce, lebo tie sú väčšinou drevnaté. Netreba ich krájať nožíkom, lebo ako ich budete lámať, to sa odlomí presne tam, kde má ;-) Následne špargle ošúpeme, umyjeme a pokrájame na dlhšie kúsky.

  2. 2

    Špargle zalejeme 3 dl vody, pridáme soľ a uvaríme ich do mäkka. Keď sú špargle mäkké, prilejeme aj 3 dl mlieka, v ktorom sme rozhabarkovali 1 PL múky. Následne celé povaríme niekoľko minút a na konci pridáme ešte trocha citrónovej šťavy podľa chuti.

  3. 3

    Omáčka je naozaj výborná a má jemnú chuť. Nám najviac chutí s hranolkami a vajíčkom, ale kľudne si urobte prílohu podľa chuti. Prajem dobrú chuť !

    Výborná špargľová omáčka (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

terinka55
Chutilo by mi. Pečené zemiaky v šupke, ale aj hranolky sú mňam👍




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia