Cícerový falafel s baklažánom a citrónovým tahini dipom videorecept
Chutný nápad ako si spestriť posedenie s rodinou alebo kamarátmi.
Zdroj: https://www.facebook.com/SefkucharvLondyne
porcií
príprava
tepelná úprava
Foto: tuvarichlap
Suroviny
Falafel: | |
2 ks |
|
500 g uvarený (z kozervy) |
|
30 g |
|
60 g |
|
z 1 limetky |
|
z 1 limetky |
|
10 g |
|
20 g |
|
2 strúčiky |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
3 ČL |
|
Tahini dip: | |
100 g (sezamová pasta) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
80 ml |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
Smaženie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Baklažán poprepichujeme vidličkou a dáme grilovať. Z hotového ugrilovaného baklažánu stiahneme šupku a dužinu nakrájame na jemno.
- 2
Medzitým uvaríme quinou v osolenej vode. Cícer z konzervy na sitku scedíme a premyjeme, rozmixujeme v mixéri.
- 3
V mise zmiešame spolu všetky ingrediencie. S pomocou 2 lyžíc vytvarujeme slzičky, ktoré vložíme minimálne na 1 hodinu do mrazničky. (V mrazničke ich môžeme skladovať pár dní.) Potom falafel obalíme v cícerovej múke a vysmažíme na oleji do zlatista.
- 4
Dip pripravíme zmiešaním tahini, citrónovej šťavy, nastrúhanej citrónovej kôry, vody, oleja, soli a korenia. Dobrú chuť :-)
Tiež falafel:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu