Cícerový falafel s baklažánom a citrónovým tahini dipom videorecept

tuvarichlap - fotkatuvarichlap, 3. marca 2021

Chutný nápad ako si spestriť posedenie s rodinou alebo kamarátmi.
Zdroj: https://www.facebook.com/SefkucharvLondyne

25 ks
porcií
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Falafel:
2 ks
500 g uvarený (z kozervy)
30 g
60 g
z 1 limetky
z 1 limetky
10 g
20 g
2 strúčiky
1 ČL
1 ČL
3 ČL
Tahini dip:
100 g (sezamová pasta)
1 ks
1 ks
1 PL
80 ml
1 ČL
podľa chuti
Smaženie:




Postup

  1. 1

    Baklažán poprepichujeme vidličkou a dáme grilovať. Z hotového ugrilovaného baklažánu stiahneme šupku a dužinu nakrájame na jemno.

  2. 2

    Medzitým uvaríme quinou v osolenej vode. Cícer z konzervy na sitku scedíme a premyjeme, rozmixujeme v mixéri.

  3. 3

    V mise zmiešame spolu všetky ingrediencie. S pomocou 2 lyžíc vytvarujeme slzičky, ktoré vložíme minimálne na 1 hodinu do mrazničky. (V mrazničke ich môžeme skladovať pár dní.) Potom falafel obalíme v cícerovej múke a vysmažíme na oleji do zlatista.

  4. 4

    Dip pripravíme zmiešaním tahini, citrónovej šťavy, nastrúhanej citrónovej kôry, vody, oleja, soli a korenia. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

farbuska
Ďalší z tvojich príťažlivých receptov. Ďakujem. Páči sa mi všetko: výber surovín, príprava a úprava jedla na tanieri. Aj klasický falafel doslova milujem a v tejto podobe vyzerá skvele. Teším sa na ďalšie recepty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia