prazdny

Panakota s bazovým sirupom

Dezerty

Želatínu namočíme do studenej vody asi tak na päť minút, do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie,...

prazdny

Pastel de 3 Leches

Dezerty

Dezert z 3 druhov mlieka

prazdny

Ovocné sorbety (liči, mango, ríbezľové)

Dezerty

Želatínu pred použitím namočíme v studenej vode. Všetky suroviny dáme do hrnca a prevaríme.

prazdny

Čokoládový mafin

Dezerty

Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, ...

prazdny

Tatarák z čerstvého ananásu

Dezerty

Ananás dôkladne očistíme, nakrájame na kolieska a potom nasekáme najemno. Mätové lístky nasekáme. Ananás dáme...

prazdny

Grilovaný ananás

Dezerty

Ananás očistíme, nakrájame na kolieska a stredovú tvrdú dužinu vykrojíme. Ananás opečieme na grile alebo...

prazdny

Želé rezy

Dezerty

Pripravíme ovocné želé s vodou podľa návodu na obale. Teplé želé nalejeme do formy vyloženej potravinárskou...

prazdny

Letný ovocný dezert

Dezerty

Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku s kakaom a opatrne vmiešame do...

prazdny

Čučoriedková torta

Torty

Na prípravu cesta zmiešame cukor a múku. Pridáme žĺtky a ručne zamiešame. Z bielkov vyšľaháme...

prazdny

Pečený banánový dezert s orieškovou zmrzlinou

Dezerty

Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj...

prazdny

Ovocné želé s červeným vínom

Dezerty

Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým...

prazdny

Želé koktail

Dezerty

Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým...

prazdny

Ovocné želé s bielym vínom

Dezerty

Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým...

prazdny

Želé s jablkami a bielym vínom

Dezerty

Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým...

prazdny

Ovocné želé s vodkou

Dezerty

Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým ovocím,...

prazdny

Tiramisu mascarpone

Dezerty

Uvaríme silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme amaretto (taliansky mandľový likér).

prazdny

Baklava

Dezerty

Mandle, orechy a pistácie rozsekáme a premiešame s korením, práškovým a vanilkovým cukrom, maslo rozohrejeme.

prazdny

Chorvátska roláda

Dezerty

Rúru predhrejeme na 180°C. Plech vyložíme papierom na pečenie.

prazdny

Šúľance s makom, orechmi, zmrzlinou, šľahačkou a čokoládou

Dezerty

Uvarené, ošúpané a vychladnuté zemiaky zomelieme, zmiešame s rozšľahaným vajcom, pridáme múku, krupicu, cukor, soľ,...

prazdny

Buchty na pare

Dezerty

Do rýchlokysky preosejeme múku, primiešame k nej droždie s cukrom premiešané v teplom mlieku. Rozohrejeme 30 g masla a...

prazdny

Lekvárové pirohy s makom

Dezerty

Múku preosejeme spolu so soľou, pridáme žĺtok a vodu podľa potreby. Vymiesime cesto, ktoré necháme na pomúčenej doske odležať....

prazdny

Lievance s jablkami

Dezerty

Do pretretého tvarohu pridáme rozohriate maslo, preosiatu múku, soľ, cukor a vajcia.

prazdny

Šúľance

Dezerty

Deň vopred uvarené zemiaky v šupke očistíme, pretlačíme alebo postrúhame. Pridáme krupicu, vajcia, soľ a vypracujeme cesto....

prazdny

Sladké penne

Dezerty

Cestoviny penne uvaríme v osolenej vode na al dente. Na panvičke rozohrejeme med, pridáme nasekané...

prazdny

Rezancový nákyp s jablkami

Dezerty

Rezance uvaríme v slanej vode domäkka podľa návodu a premastíme olejom. Počkáme, kým vychladnú a...

prazdny

Rezance s tvarohom a marhuľami

Dezerty

Rezance uvaríme v osolenej vode a scedíme ich.

prazdny

Rezance s medom a strúhankou

Dezerty

Rezance dáme uvariť v mierne osolenej vode.

prazdny

Zapekané jablkovo– lekvárové cestoviny

Dezerty

Uvaríme cestoviny a uvarené premiešame s maslom. Vymastíme pekáč a vysypeme ho strúhankou. Na dno pekáča...

prazdny

Zapekané fliačky s jablkami

Dezerty

Uvarené cestoviny premiešame s maslom. Olúpané a na hrubšie plátky pokrájané jablká podusíme s cukrom, ...

prazdny

Lekvárové perky

Dezerty

Spi dieťatko, spiže, mamka varí slíže. Syrové, makové, perky lekvárové. Takto...

prazdny

Ovocné pokušenie

Dezerty

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Jahody so šľahačkou na vanilkovej omáčke

Dezerty

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Čokoládová ľadová terina s jablkovým pyré

Dezerty

Jednotlivé druhy čokolády necháme rozpustiť so smotanou v oddelených hrncoch, pričom je potrebné zachovať pomer šľahačky a čokolády (viď...

prazdny

Jahodová polievka

Dezerty

Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

prazdny

Lievance s lekvárom a kyslou smotanou

Dezerty

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Grilovaná ovocná dobrota

Dezerty

Ananás očistíme a nakrájame na centimeter hrubé plátky. Na plátky pokrájame aj očistený pomaranč a grep....