Medové rezy

karamel - bez fotkykaramel, 12. apríla 2010

Po upečení a naplnení je hneď mäkký. Netreba čakať do druhého dňa aby zmäkol. Pečiem ho často. Každy kto ho ochutná,hneď si pýta recept. Zobraziť celý popisPo upečení a naplnení je hneď mäkký. Netreba čakať do druhého dňa aby zmäkol. Pečiem ho často. Každy kto ho ochutná,hneď si pýta recept. Nikto tejto maškrte neodolá :-)))

20
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

3  ks
120  g
300 g
7 PL
3 KL
750 g
plnka:
4 ks
200 g
2 ks
250 g
poleva čokoládová:
150-200 g
5-7 PL




Postup

  1. 1

    Vajcia, Heru, práškový cukor, roztopený med a sódu bikarbonu varíme vo väčšom hrnci na malom plameni. Pozor, kypí to veľmi!!! Uvarenú hmotu mierne ochladíme, pridáme do muky a spracujeme. Cesto rozdelíme na 4 časti, každý osobitne vyvaľkáme na pomučenej doske. Plech si dobre pomučíme (ja si dávam muku do maleho sitka a rovnomerne ju po plechu posypem), s vaľkom prenesieme cesto a upečieme pri 160"C do ružova. Získame 4 upečené medové platy.

  2. 2

    Plnka: V kovovej nádobe elektrickým šľahačom ušľahám vajcia s praškovým a vanilkovým cukrom do peny. Ak sú vajcia dosť husté, položím ich do vodného kupeľa (nad paru) a šľahám, pokiaľ nezískam hustú úvarenú hmotu (prstom oskušať, či je dosť teplá). Potom hrniec vyberiem s kúpeľa, hneď zašľahám Heru a získám jemný lahodný krém.

  3. 3

    Poleva: Nad paru rozpusím čokoladu, pridám olej a miešam, pokiaľ sa poleva spolu nespojí.

  4. 4

    Dokončenie: Studené pláty od muky so štetcom oprášim, natriem 1/3 plnky a postup opakujem (niekto dáva medzi 2 a 3 plát slivkový lekvár, ja ho nedávam kôli lahodnej plnke). Vrch múčnika tenučko potriem plnkou, aby bol vrch rovný a štetcom nanesiem roztopenú polevu. Ak poleva zaschne, krájam uhľadné rezy.

Diskusia k receptu

1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Tak tieto určite vyskúšam. Mám aj ja medové rezy, sú dobré, ale fakt až na 4 deň.
babav
Poznam tieto rezy ,su naozaj chutne a vdacne na porcie.V mojom recepte pouzivam maslo ,ribezlovy dzem a nepolievam cokoladou,
iba pocukrujem na povrchu.
uletena87
Pláty super, ale ten krém mám dajaký riedky :( čo s tým? :((
ailuj82
treba to šľahať nad parou aj pol hod. Mne sa to tiež stalo :)
msmariacarmen
Tiez som trochu sklamana...hoc platky boli fajn, ale krem mi tiez nezhustol! 2 hod roboty a cely kolac som bohuzial musela vyhodit, rozteceny....asi by trebalo napisat do receptu, kolko sa ten krem ma slahat, aby clovek nemusel hadat ten prvy krat ...velka skoda, urcite by boli byvali dobre :(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia