Po upečení a naplnení je hneď mäkký. Netreba čakať do druhého dňa aby zmäkol. Pečiem ho často. Každy kto ho ochutná,hneď si pýta recept. Zobraziť celý popisPo upečení a naplnení je hneď mäkký. Netreba čakať do druhého dňa aby zmäkol. Pečiem ho často. Každy kto ho ochutná,hneď si pýta recept. Nikto tejto maškrte neodolá :-)))
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
3 ks |
|
120 g |
|
300 g |
|
7 PL |
|
3 KL |
|
750 g |
|
plnka: | |
4 ks |
|
200 g |
|
2 ks |
|
250 g |
|
poleva čokoládová: | |
150-200 g |
|
5-7 PL |
|
Postup
-
1
Vajcia, Heru, práškový cukor, roztopený med a sódu bikarbonu varíme vo väčšom hrnci na malom plameni. Pozor, kypí to veľmi!!! Uvarenú hmotu mierne ochladíme, pridáme do muky a spracujeme. Cesto rozdelíme na 4 časti, každý osobitne vyvaľkáme na pomučenej doske. Plech si dobre pomučíme (ja si dávam muku do maleho sitka a rovnomerne ju po plechu posypem), s vaľkom prenesieme cesto a upečieme pri 160"C do ružova. Získame 4 upečené medové platy.
- 2
Plnka: V kovovej nádobe elektrickým šľahačom ušľahám vajcia s praškovým a vanilkovým cukrom do peny. Ak sú vajcia dosť husté, položím ich do vodného kupeľa (nad paru) a šľahám, pokiaľ nezískam hustú úvarenú hmotu (prstom oskušať, či je dosť teplá). Potom hrniec vyberiem s kúpeľa, hneď zašľahám Heru a získám jemný lahodný krém.
- 3
Poleva: Nad paru rozpusím čokoladu, pridám olej a miešam, pokiaľ sa poleva spolu nespojí.
- 4
Dokončenie: Studené pláty od muky so štetcom oprášim, natriem 1/3 plnky a postup opakujem (niekto dáva medzi 2 a 3 plát slivkový lekvár, ja ho nedávam kôli lahodnej plnke). Vrch múčnika tenučko potriem plnkou, aby bol vrch rovný a štetcom nanesiem roztopenú polevu. Ak poleva zaschne, krájam uhľadné rezy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
iba pocukrujem na povrchu.