Orechové jemné rezy so žltkovou polevou

karamel - bez fotkykaramel, 15. apríla 2010

Tieto rezy sú vhodné ku kažej príležitosti,alebo svadbe. Su jemné a vydržia byť dlho mäkké. Ak nemám orechy,potom dávam struhaný kokos a mám kokosové Zobraziť celý popisTieto rezy sú vhodné ku kažej príležitosti,alebo svadbe. Su jemné a vydržia byť dlho mäkké. Ak nemám orechy,potom dávam struhaný kokos a mám kokosové rezy :-)))

20
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

300 g
150 g
450 g
1 1/2 ks
6 ks
300 ml
300 ml
Poleva žltková:.
270 g
6 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Bielka vyšľahame na tuhý sneh,pridame zvyšné suroviny a elektrickým šľahačom šľahame 5 min., na najvyšších otačkach.Potom cesto vylejeme do hlbokého pomasteného a pomučeného plechu a pečieme pri 160"C asi 20-30 min.

  2. 2

    Poleva žlková: Cukor 2 x preosejeme,pridáme žltka a citrónovú šťavu-ktorú precedíme cez husté sitko.Všetko spolu elektrickým šľahačom vyšľaháme do hladka a vylejeme na horúci upečený koláč a necháme zaschnúť.

  3. 3

    Aby zákusok vyzeral lákavejšie,vrch múčnika pofŕkame trochu čokoládovej polevy a po zaschnutí krájame uhľadné rezy.

Diskusia k receptu

hanina
Sú veľmi dobré. My ich voláme žĺtkové rezy. Len kedy to všetko upiecť? Vďaka.
sovka62
Pečiem podobné zo šesť vajec, ale múku, cukor, orechy, tuk dávam po 250g a do cesta 6PL horcej čiernej kávy. Ďaľších 250g cukru dávam do polevy. Tento tvoj je úspornejší, tak vyskúšam, načo plytvať surovinami?
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Poznám, mám ich veľmi rada. S olejom som však ešte nerobila, len s Herou. Možno budú lepšie-vyskúšam.
hkbarbie
jeeej, moj najoblubenejsi kolacik z detstva spolu s kokosovymi jezami. Mama ich robievala na Vianoce! Su fakt vyborne tie zltkove rezy!
beata182
dakujem za skvelý recept..akože užasný koláč..vždy som mala nizke cesto,ale tento som robila presne podla návodu..šťavnatý,žiadny suchár..odporúčam všetkým kucháročkám..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia