Sacherova torta z Viedne

nelajsia - fotkanelajsia, 12. apríla 2010

Recept mám od kamarátky z Viedne, myslím, že je lepšia ako originál...glazúra sa varí, nedáva sa hotová poleva...a IBA marhuľový lekvár- jedenkrát prekrojiť a Zobraziť celý popisRecept mám od kamarátky z Viedne, myslím, že je lepšia ako originál...glazúra sa varí, nedáva sa hotová poleva...a IBA marhuľový lekvár- jedenkrát prekrojiť a naplniť, potrieť aj vrch pod glazúrou.

8-10
porcií
35 minút
príprava
55-60 minút
na 170 °C

Suroviny

6 ks
210 g
210 g
210 g
165 g
2 ks
1/2 balíčka
glazúra:
200 g
125 ml
150 g




Postup

  1. 1

    Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do peny, pridáme čokoládu, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli(nie horúcu), vymiešame.

  2. 2

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, vmiešame do cesta striedavo s múkou, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva.

  3. 3

    Formu na tortu vymastíme a vysypeme hrubou múkou, nalejeme cesto a upečieme pri 170°C 55-60 min. Tortu vyklopíme na zľahka pomúčenú dosku vrchom nadol- vyrovná sa povrch a ľahšie sa nanáša glazúra. Otočíme a vychladnutú tortu prekrojíme jedenkrát, naplníme horúcim marhuľovým lekvárom.

  4. 4

    Glazúra: uvaríme cukor s vodou,čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme k uvarenému sirupu - nesmie byť ani horúci, ani studený. Taký, aby sme ho zniesli na perách. :-))) Glazúrou polejeme celú tortu. Neodmysliteľne k nej patrí aj ozdoba zo šľahačky.

Diskusia k receptu

martina34
nelajsia, nemáš aj foto? sacherovu tortu som ešte nerobila, mám v tom zmätok, ako to má vyzerať
sovka62
Keď píšeš, že je lepšia ako originál, tak vyskúšam. Originál som jedla (v Insbrucku, nie vo Viedni, ale bola to Sacherova torta) a veru ma neočaril. Cesto suché ako pálené tehla, lekváru za mišu-pišu, šľahačky troška.... až som ľutovala tie peniaze, čo sme za ňu dali.
cinkla
Urcite prilezitostne vyskusam tento recept.
V mojom je totiz menej masla i cukru, co je mozno zdravsie, ale mozno je tato torta ozaj chutnejsia.Uvidim. Hlavne tu polevu nepoznam, tak sa na nu tesim.Uz som Sacherovu tortu piekla viackrat - je to proste pochutka.
A co si to Sovka62 mohla jest v tom Insbrucku Ty ? Uz tam nikdy nechod, ked Ta tak podviedli.Sacherova torta je netucna, vlacna, neprilis sladka, proste velmi dobra.
Martina34 - Sacherova torta vyzera velmi jednoducho. Ma krasne tmave cokoladove cesto a ziadnu kremovu plnku - len dobry marhulovy lekvar v strede a na povrchu torty pod polevou tiez.
Prave v jednoduchosti je krasa a v jednoduchom jedle vynikne dobra chut. Vyskusaj - stoji to za to. Dufam, ze Ti bude chutit . Pa vsetkym.
nelajsia
Martina34 - mám aj foto, ale domka, mmt. som v Rakusku, dam to na poriadok o týždeň...:-) my sme tu kupili z obchodu, no ta tiez veru ako tehla bolo to cesto take tuhé... nejedla som originálku v Sacher hoteli vo wien, to je nenormalne drahe,,,ale vsetci tu vraveli, ze je jedinecna, tak som bola šťastná ako blcha...
marhuľovým lekvárom(teplým) sa naplní a aj celá natrie, takze aj pod glazúrou je lekvárik, je to veľmi dobré....
honestka
Ten lekvarik ma ucel aj preto, ze celu tortu vlastne zvlacni.
Ja to robim tak, ze po prekrojeni ju natriem dost hrubo, popicham spajdlickou, aby co najviac voslo do torty= zaroven natriem aj vrch torty bohato a necham postat 20 minut .
Potom stred torty natriem znova hrubo lekvarom a prilozim vrch.
Az ked vidim, ze lekvar je vsiaknuty na povrchu- ak dostatocne nie, zotriem stierkou, aby bol pod cokoladovou polevou krasne hladnky.
Skuste to takto a tora bude vlacna - taktiez vsetko co sa pecie s cokoladou sa ma troka akoby "podpiect" aby cesto nevyschlo!
Tiez ju vzdy polievam polevou Ganache a uspech zaruceny.

Tvoju verziu polevy raz vyskusam tiez. Vdaka Nelajsa!
diabambulka
ahojte, uz dlho som hladala recept na sacherovu tortu pretoze je to oblubena torta mojej mami.pozvala nas na obed a tak som jej ju narychlo upiekla, ozdobila slahackou.torticka je v chladnicke.tak som zvedava co na nu povie.robila som ju s laskou:-)
nelajsia
urcite bude chutit a ked este postoji do druheho dna,,,,mnaaaaaaaaaaaaaaam,, zelam prijemnu oslavu
diabambulka
ahojky, mala si pravdu bola vyborna a chutila.pytala som sa mami ci to ma chutit takto a ona povedala ze ano ,akurat ona robila sacherove rezy tzn.taketo cesto upiekla na velkom plechu rozkrojina na tri casti a zlepila dzemom,okraje sa potreli cokoladou,nakrajalo sa to na sikmo nastriekala sa slahacka a dala sa tam jedna ceresnicka,tak na buduce skusim aj tak a donesiem urcite vyskusat aj svokre:-)
retig
Sacherova torta - V roku 1832 ju vytvoril 16-ročný Sacher na dvore kniežaťa Metternicha. Marhuľovou marmeládou ju vylepšil jeho syn Eduard u dvorného cukrára Demela. V roku 1876 založil Eduard Sacher reštauráciu a Hotel Sacher. Označenie Originálna Sacherova torta (Original Sacher-Torte) registroval Hotel Sacher ako firemné označenie, receptúru torty držia v tajnosti. Demelova Sacherova torta sa od Original Sacher-Torte odlišuje tým, že marmeláda sa nachádza v strede torty a nie pod čokoládovou polevou.
Náš rodinný recept - 120 g masla, 100 g práškového cukru, vanilku, 6 vajec, 120 g čokolády na varenie, 100 g cukru, 120 g hladkej múky, marhuľový (!) lekvár (!). Poleva: 200 g cukru, 1/8 l vody, 150 g čokolády.
Maslo s cukrom a vanilkou vymiešať do peny, postupne zašľahať žĺtky a zmäknutú čokoládu. Z bielkov ušľahať sneh, pridať jemný kryštálový cukor a došľahať. Sneh opatrne vmiešať do zmesi. Nakoniec jemne vmiešať múku. Maslom vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu naplniť pripravenou hmotou. Pečieme zvoľna v predhriatej rúre asi 90 minút. Vychladnuté vyklopíme, hornú stranu potrieme zmäknutým lekárom polevou (alebo v strede prerežem a natriem lekvár tam)). Poleva: cukor varíme vo vode tak, aby sa rozpustil, pridáme čokoládu, miešame dohladka, povaríme a dostatočne tuhou polevou prelejeme tortu. Šľahačku podávame osobitne v miske. Každý si dá koľko mu srdce ráči.
1x zizazi
jeka
Varechačky i ja pridávam recept na Sacher tortu:210 g masla a 210 g prášk.cukru spolu dobre vymiešame a po jednom pridávame žltky /7 ks/.Potom postupne pridávame 210 g horkú čokoládu ,ktorú sme roztopili.Vsypeme 60 g preosiatej strúhanky a 60 g polohr.múky, a nakoniec vmiešame ušľahané bielky.Všetko pečieme v dobre vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme pri miernom ohni veľmi pomaly.Po upečení tortu rozkrojíme a natrieme ríbezľovým lekvárom,polejem čokoládovou polevou a pri podávaní ozdobíme ešte šľahačkou. Dobrú chuť.Je naozaj výborná.
klaura
jéééj, máme tu tri recepty ... jeden lepší, ako druhý ... :))) vyskúšam najskôr od nelajsie :)
smajliqa
dakujem za recept, urobil som ju, a bola taka dobra, ze som ju v tyzdni musela robit dva krat....
nelajsia
som rada, že sa vám recept páči a aj chutí... veď o to ide, aby sme sa podelili a vymenili si skusenosti.
Varenie a pečenie je umenie urobiť radosť a dať šťastie svojim blízkym a priateľom
07janka
Vyskusam tuto torticku upiect sestrek 30 a jej kamoske k 30 ;)
Tak mi drzte palce ;))))
nelajsia
Držím - určite sa vydarí....ja super....a dobrý nápad, môj syn má tiež 30...prajem krásnu oslavu
07janka
Torticka uz hotova a ozdobena ;) Trosku som sa potrapila s cokoladov na bokoch ale zvladla ;) dakujem za prianie a vasmu synovi vsetko len dobre prajem ;)
07janka
aaaaaaaaaaa dnes som ju opat pieklaaa ;))) maaa obrovsky uspech
marienka44
@Nelajsia ,prave sa chystam piect Tvoju tortu a neviem, aka ma byt velka forma. Mam 2 formy roznej velkosti. Dakujem za odpoved a drz palce, aby sa vydarila. :-)
nelajsia
ahoj, Marienka, formu mam mensiu... taku strednu velkost....myslim priemer 24 cm, drkzim palce... a dobru chut, je VYNIKAJÚCA
marienka44
Mozem potvrdit, je to skvely recept a aj glazura. Dnes som ju upiekla, naplnila, poliala glazurou a az zajtra ju ochutname. Mame rodinnu oslavu. Sacherova torta z Viedne dovezena,je vnukova najoblubenejsia v poslednej dobe. Uvidim, ako mu bude chutit tato domaca vyroba podla skveleho receptu od @Nelajsia.
nelajsia
teším sa, želám príjemnú oslavu, nech vám zachutí a spríjemní spoločné chvíle s pohodovými ľuďmi
irenaw
chcem sa tiež poďakovať za recept, korpus je jednoduchý a pritom veľmi chutný, už budem robiť sacherku len s týmto. poleva je tiež fajn, podarila sa pekná hladká, akurát pre nás je veľmi cukrová. nabudúce dám moju z čokolády a smotany. ale aj takto, s nesladenou šľahačkou, ktorá sladkosť trošku stlmila, je to výborný dezert.
mataliptak
tvoja sacherka vyzerá úúúúžasne ... hned zajtra ju vyskúšam alebo ešte dnes večer ... ako pozerám nie je ani náročná a chutí určite skvele ... :-)
marienka44
@Nelajsia , tak torta velmi chutila, podla vnuka je ako original. On kostoval pravu z Viedne, tak moze posudit. Dakujem za Tvoje prianie, oslava sa podarila, ja som mala narodeniny.
bambi21
Prosim, ake maslo je najlepsie dat do tejto torty? Mam okolo seba velkych kritikov, a tak ju chcem urobit co najlepsie :)
nelajsia
@bambi21 , ja pouzivam normalne klasicke maslo, ziadne ramy a umele tuky....tuto tortu neoklameme ...ale oplati sa investovat... dobru chut prajem
nesi
našla som tvoj recept na sacherovu tortu na zajtra sa ohlásili manželovi oneskorení gratulanti k narodeninám tak má čas postáť a už idem piecť vyskúšam
nelajsia
všetko najlepšie k narodeninám...dúfam, že neoľutuješ, recept je ozaj výborný...vždy zachutí všetkým--pekný večer
nesi
Milá nelajsia manžel Ti ďakuje za gratuláciu k narodeninám a píšem že z torty sa mi skoro neušlo ani ochutnať ale je výborná zjedla sa na posedenie celá všetkým chutila chválili.Recept čo som piekla doteraz bola dosť suchá a korpus nebol taký ľahučký a kyprý ako tento dodržala som všetky množstvá ingrediencii a iba jedna chybička podľa mňa že do glazúry dám nabudúce menej cukru pre mňa bola dosť sladká ale inak výborná a už mám recept uložený v KK
nesi
Ďakujem a Tebe tiež pekný výkend, u nás je upršaný ale teší nás lebo už bolo dlho bez dažďa a bolo veľmi sucho
michsamant
Tak upecene z 2/3 davky, zajtra ju dorobim, uz sa tesim na nu :) Krasne vonala, ked sa piekla. Aj marhulkovy lekvar som na nu zohnala konecne.
nelajsia
jaaaaj, nejaká si rýchla- nestihla som ti odpisat, Miška...ja som ju robila v takej malej forme - rozoberateľnej, priemer 24cm,
nám veľmi chutí a nie je taká suchá, ako dostaneš vo Viedni v hoteloch...a častejšie som na FB pravdepodobne, naposledy som pridávala fotky na tvoju stranku- Ivana..:-)
michsamant
Nabuduce urobim z celej davky. V pohode by sa mi zmestilo vsetko cesto, mam ju troska nizsiu. Ale nevadi :) Uz je naplnena, poliata a odpociva v chladnicke :)
nelajsia
...prajem dobrú chuť, nám chutí vždy, onedlho ju aj ja budem znova robiť, moji dospeláci majú narodeniny - obaja, pekný deň
michsamant
Nemam ju krasnu ako ty a nemala som ani slahacku, ktora by s nou mala byt na tanieriku, ale aj tak je vynikajuca! Deti obycajne kolace s lekvarom nechcu, ale toto im chutilo (co ma prekvapilo - milo). A chutila aj manzelovi. Dakujem za recept :)



nelajsia
Miškaaaaa!!!! veď je nádherná.... som rada, že chutila...ja sa chystám dnes znova variť podľa Tvojich úžasných receptov...placky zbožňujem, kým som nevedela o Tvojom blogu, robila som len chapati, ktore som sa naučila robit na školeni o joge- prida odtial jeden recept s mungom, kurkumou, hraskom, zemiakmi....atd
michsamant
Ano, ano mungo recept pridaj, mam mungove obdobie :) a dakujem za pochvalu.
lmartin
Moja manzelka zboznuje sacherku, a kedze bude mat v novembri narodeniny, tak jej ju skusim upiect podla tohto receptu, snad sa podari a bude nam chutit.
nelajsia
Odporúčam.. je výborná, šťavnatá a vždy nám chutí. Všetko NAJ manželke a užite si oslavu aj s úžasnou tortičkou.... to je fajn, že aj muži sa chytajú varechy...:-)
lmartin
Veru vyskusam, pozeral som jednu talianku ako robila Sacherku a islo tam uplne to iste co je v tomto recepte, aj postup bol rovnaky. Este by to chcelo nejak tu tortu ozdobit, chcelo by to take tie cokoladove trojuholnicky s napisom sacher, original sacherka ma zasa taku akoby cokoladovu pecat, ved uz cosi vymyslim, najlepsie kebych to vedel aj vyrobit.
tuska
výborna torta, vyskúšala som a až na príliš riedku polevu, ktorá na torte nie a nie držať bola úžasná
nelajsia
@eraserhead - na začiatku som uviedla, že mám recept od kamarátky z Viedne a keďže urýchlene bolo treba pridať(na žiadosť) aj foto, pridala som aj jej foto... pekný deň
eraserhead
@nelajsia z tvojej odpovede nie je jednoznačne jasné či si fotku robila ty, ak tá fotka nie je tvoja, nepríde ti to také .... príliš jednoduché a lacné?
možné je aj to že @redakcia už netrvá na tom aby sa pridávali k receptom iba vlastné autorské fotografie
nelajsia
@eraserhead , myslím, že už som odpovedala a zámerom je tu nájsť recept na niečo, čo chceme skúsiť, ochutnať, ovoňať ... myslím, že chutila mnohým, ktorí ju vyskúšali a o to ide - potešiť tým niekoho.
Ak Ti moje príspevky nevyhovujú, pokojne ich môžeš odignorovať.
radox1
mytus a marketing tohto dezertu je vacsi ako samotna chut.
smajliqa
@radox.. hlupost.. ta torta je vynikajuca.. robila som ju nespocetne krat podla tohoto receptu a nikde som nejedla lepsiu.
michsamant
Teda ja netusim aky je ten pravy recept, ale chut konkretne podla tohoto je vyborna. Deti obycajne zakusok, ci tortu s marmeladou odmietaju, ale tuto na moje prekvapenie jedli bez pol slova. @nelajsia ak chces, mozes pouzit ako hlavnu fotku moj obrazok.
nelajsia
@radox , máš čiastočne pravdu, ale to je pri všetkom tak, nielen pri sacherke, ja som jedla vo Viedni i v hoteli Sacher, je abnormálne drahá a je suchšia, tento recept sa mi veľmi páči, je vlažná a jedlá hlavne
@michsamant , ďakujem za podporu, to by zas bol kolotoč okolo toho, že to nie je obrázok môj, moje decká majú obe narodeniny a tak sa chystám ju znova robiť... to je v pohode,niekedy nie je čas, kopa mojich receptov nemá fotky, i ked ich robievam a spamätám sa až po tom, ako sú zošrotované...:-) že ups, fotkaaaa.... baby, krásny deň vám želám a vareškujte usilovne....
irenaw
nielen mýtus a marketing, ale aj to, že máme rôzne nastavené chuťové poháriky ;-) nemusím chodiť ďaleko, celé široké príbuzenstvo sa dožaduje čokoládového krému a pištia, že im je torta bez krému suchá. a ja len túto stále dokola a nemusím ju ani volať Sacherka.
radox1
aj ja som mal moznost ochutnat tuto tortu z hotela sacher.ja ten dezert nezatracujem,spolu so slahackou je celkom fajn,ale aby som sa isiel z nej zblaznit,tak to nie.ak je vasa chutnejsia ako original tak ma to len tesi,lebo cely humbuk ist koli original sacheru do viedne je nadsadeny.
1x radox1
doman
taktiez som si raz neodpustil a ochutnal tuto tortu vo Viedni. V povodnej cukrarni ktora tam uz funguje cez 250 rokov. Jedna pani, ktoru sme tam stretli mi vravela ze original sacher torte nie je plneny, len na povrchu je poliaty horucou marhulovou marmeladou. taktiez na povrch sa leje cokolada v dvoch fazach. v prvej faze, musi byt torta v teple miestnosti aby nestuhla ihned a ostala vlacna a v druhej sa rychlo zaleje tenka vrstva a okamzite chladi.
maskulacik
túto tortu som ešte nerobila , chcem sa opýtať či je jedno akú čokoládu použijem
violetacamorova
Upecena v sobotu, recept na 1***** korpus vysoky, vlacny, poleva vyborna, akurat asi polovicu z nej som si odlozila, stacila mi polovica a po spojeni s dzemikom ani slahacku netreba, ale bola aj slahacka, skoda, za neviem prilozit foto. Naozaj velmi dobry recept, lebo zatial co som ochutnala boli tieto zakusky suche drobive ale tento je vyborny. Vdaka za recept. Pre @maskulacik ja som pouzila cokoladu na varenie, ale do cesta som pouzila rozne cokolady, ktore som mala doma a chcela som ich zuzitkovat. Dokonca ked som si ich rozpustala na pripravu korpusu, tak to bolo dost huste a musela som k nim pridat skoro povicu masla ktore ide do korpusu, ale vsetko bolo O.K. Vdaka @Nelajsia za vyborny recept.
violetacamorova
Dokonca priatel, pre ktoreho som ju robila mi oznamil asi v pondelok, ze je zo dna na den lepsia a lepsia, lebo nam vydrzala az do dnes iba prikryta aby neoschla, sme len dvaja a je dost velka a ja som si dala kazdy den lem maly kusok :), tak zato nam vydrzala tak dlho :) Urcite sa k tomuto receptu este vratim.
nelajsia
@maskulacik , ja pouzivam normalnu varovu a v poslednom case som skusala z knihy emmy tekelyovej zdravsie varianty - velmi uzasne chutia tie so 60% podielom kakaa -alebo aj viac.....
@violetacamorova , tesim sa, ze vyslo vsetko a ze chutilo, je to naozaj famozny recept- robievam uz len podla tohto...pekne sviatky papa
aroooo
Pre zaujímavosť uvádzam,spomínaní Sacherovci pochádzajú zo Želiezoviec.
monu
nelajsia mohli by ste tam dať foto lebo som zmetená ako to má vyzerať
sebo
Ahojte hľadam dôveryhodný zdroj (kniha a pod.), ktorý mi prezradí aký je rozdiel medzi Demelovou a Sacherovou tortou. Spor síce skončil už v roku 1965, no rôzne zdroje na internete uvádzajú rôzne vrstvenie marmelády. Pár poznámok k diskusii, ktorú som si preletel:
Podľa mojich informácií Original Sacher-Torte si môžete objednať len v vo Viedni alebo Salzburgu (resp. cez internet). Na originálnu Sacherovu tortu šľahačka nepatrí, prípadne by mala na ňu byť naservírovaná až dodatočne. Pôvod Sacherovcov zo Želiezoviec ma veľmi zaujal - ak to dotyčný číta, prosím napíšte mi o tom niečo viac na mojej stránke www.i-potraviny.sk do kontaktného formulára. Mám kopec ďalších poznámok, ale nechcem všetkých unudiť dlhým textom. Viac o Sacherovej torte nájdete aj na  www.i-potraviny.sk/originalna-sacherova-torta-original-sac...
:)
torticka
včera som robila túto tortu na 25 výročník nášho sobáša. Veľmi nám chutila. Len sa tak za ňou zaprášilo.
zizazi
Ďakujem za recept, robievam ju pre kolegynku, ktorej manžel pracuje vo Viedni a tvrdí, že je najlepšia akú kedy jedol. Ja sa samozrejme pripájam, je skutočne výborná a aj u nás častý koláčik ku káve.
kukulienka71
Eduard Sacher sa narodil v r. 1834 v Želiezovciach, je to tak. Potvrdený je len jeho pôvod odtiaľ. Myslím, že prášok do pečiva do tejto torty nepatrí, ak sú bielka s cukrom dobre vyšľahané, musí to stačiť.
radox1
pre mna je tato torta obycajny suchy kolac,skor je to biznis a nejaky mytus,aby sa mohol niekto pochvalit -jedol som original sacherku vo viedni ci uz v hoteli sacher alebo u demela.
2x radox1 a elef
nesi
nelajsia tento víkend sme mali rodinnú oslavu tak som upiekla túto tortu podľa Tvojho receptu a nemala chybu bola výborná a všetkým veľmi chutila dík za recept
nesi
to bolo už po druhý krát a už sa teším na ďalšiu lebo máme v rodine obdobie osláv
nelajsia
Nesi, teším sa z toho, prajem veľa úspechov pri pečení a papkaní..:-)
janetinka
tento recept je naozaj výborný. hľadala som niečo, čo by bolo dostatočne čokoládové a pritom by som nemala pocit, že až tak veľmi "hreším" :D túto tortu som urobila pre rodinu môjho priateľa a vyšla super na prvý raz - dokonca v cudzej kuchyni, kde som si pripadala chvíľami ako slon v porceláne. jediné, čo som zmenila - a teraz nechcem tým kritizovať tento výborný recept, že som namiesto glazúry spravila iba polevu z rozpustenej čokolády v šľahačke - čo som si požičala z ďalšieho receptu na čokoládový cheesecake tu na vareche. o týždeň som tortu piekla znova - pre kolegyne v robote, keď som mala meniny a robila som ju ako súčasť pohostenia. musím povedať, že všetci boli spokojní, vrátane mňa - tento recept mi vylepšil reputáciu všade tam, kde som sa s ním objavila :D
1x maajci
janetinka
opäť musím reagovať na tento výborný recept. predvčerom som tortičku podľa tohto receptu robila opäť a musím povedať, že čím ďalej, tým viac ho oceňujem. zatiaľ som sa neodhodlala ešte na glazúru, používam ganache ako už vyššie spomenula Honestka. lekvárik je samozrejme najlepší domáci. koláčik natieram iba vnútri - natriem obe polovice a keď lekvár trošku vsiakne, zlepím ich, takže lekváru je tam dosť. zistila som, že najlepší výsledok dosiahnem, keď tortu po naplnení primerane zaťažím (napríklad drevenou doskou), cesto je tak hutnejšie a pritom stále šťavnaté. aspoň mne to takto viac chutí. zaťažené nechám niekoľko hodín alebo aj do druhého dňa, vtedy je aj lekvár už tuhý, až potom polievam. pre mňa je tento receptík určite jeden z top receptov, ďakujem :))
nelajsia
Janetinka, teším sa, že recept sa osvedčil a chutí.... ja sama som ju robila už dávno a veru by som mala oprášiť.... papa
tina312
Ahoj. Chcela by som sa opytat ze ak by som chcela naplniť tuto sacherku čoko kremom na 2x aby vyzerala ako torta priemerom 24cm tak mam urobit z 2x tolko surovin? Čize z dvojitej davky? Dakujem za odpoved :)
nelajsia
Ahoj, Tina312, ja ju robím len tak, ako je v recepte, Sacherka sa plní marhuľovým džemom, ak si chceš recept upraviť, - musíš len skúšať a skúšať.... pripadne urob najprv podľa receptu a naplň čokokrémom, podľa toho, aká veľkosť je, urobíš si potom prípadne väčšiu .. ja som z dvojitej dávky zatiaľ neskúšala...
marienka44
@Retig (26.5.2010 08:25)

Váš rodinný recept sa podstatne líši od receptu @Nelajsia. Ja už práve pečiem podľa nej, Tvoj recept som zbadala neskoro. Možno je lahšie Tvoje cesto, menej tuku. Skoda ... uz sa pecie ten prvý recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia