Ananásovo - tvarohový zákusok

linkinkatka - bez fotkylinkinkatka, 11. apríla 2010

Tak toto je zas jeden s mojich experimentov v kuchyni, mala prísť babka s dedkom na navštevu a obaja si musia davať pozor na Zobraziť celý popisTak toto je zas jeden s mojich experimentov v kuchyni, mala prísť babka s dedkom na navštevu a obaja si musia davať pozor na cukor, tak som vymyslela niečo takéto.

12
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

4 ks
200 g
1 ks
200 g
1 ks
1 dl
1 dl
2 ks
3 ks
2 ks
170 g
1 ks
6 dl
2 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Ananás necháme odkvapkať, rozkrojíme na polovice a necháme ešte odkvapkať. Šťavu precedíme a odložíme. Budeme ju potrebovať do plnky.

  2. 2

    Celé vajíčka vyšľaháme s trochou cukru, potom pridáme zvyšok a vyšľaháme do hustej peny, pridáme olej , mlieko , šľaháme a zároveň po lyžiciach pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva . Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, vedľa seba naukladáme ananás Upečieme pri teplote cca 170° C. Po upečení necháme korpus vychladnúť.

  3. 3

    Ananásová plnka: mne vyšlo 5 dl šťavy a pridala som ešte 1 dl vody. Do 3 dl šťavy pridáme cukor, privedieme do varu, vlejeme rozmiešané ananásové pudingy vo zvyšnej šťave a uvaríme na hustú kašu.

  4. 4

    Odstavíme a do takejto horúcej kaše ihneď vmiešame tvaroh (aby sa nespravili hrčky Metličkou alebo šľahačom vyšľaháme na hladký krém. Natrieme na korpus a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 1 hodinku.

  5. 5

    Poleva: roztopíme čokoládu a do roztopenej vmiešame kyslé smotany . Natrieme na plnku.

Diskusia k receptu

frezia68
linkinkatka-si šikovná,vydarený recept a máš fantáziu.Starkí si iste pochutili :-))
veronika353
My máme všichni rádi ovocné zákusky,tento vypadá velmi lákavě.Při nejbližší příležitosti vyzkouším!!!!:))
veronika353
@linkinkatka Dnes jsem konečně vyzkoušela tento zákusek a byla jsem pochválená,že je dobrý a mohu ho dělat stále.Ananasový pudink jsem sice nahradila banánovým,ale myslím,že v tom není velký rozdíl.Tvaroh jsem použila jemný, koupený v 500g kbelíčku v Lidli,krásně se mi to s tou pudinkovou kaší vyšlehalo.Díky za dobrý recept!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia