Foto: linkinkatka
Tak toto je zas jeden s mojich experimentov v kuchyni, mala prísť babka s dedkom na navštevu a obaja si musia davať pozor na Zobraziť celý popisTak toto je zas jeden s mojich experimentov v kuchyni, mala prísť babka s dedkom na navštevu a obaja si musia davať pozor na cukor, tak som vymyslela niečo takéto.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Ananás necháme odkvapkať, rozkrojíme na polovice a necháme ešte odkvapkať. Šťavu precedíme a odložíme. Budeme ju potrebovať do plnky.
- 2
Celé vajíčka vyšľaháme s trochou cukru, potom pridáme zvyšok a vyšľaháme do hustej peny, pridáme olej , mlieko , šľaháme a zároveň po lyžiciach pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva . Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, vedľa seba naukladáme ananás Upečieme pri teplote cca 170° C. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
- 3
Ananásová plnka: mne vyšlo 5 dl šťavy a pridala som ešte 1 dl vody. Do 3 dl šťavy pridáme cukor, privedieme do varu, vlejeme rozmiešané ananásové pudingy vo zvyšnej šťave a uvaríme na hustú kašu.
- 4
Odstavíme a do takejto horúcej kaše ihneď vmiešame tvaroh (aby sa nespravili hrčky Metličkou alebo šľahačom vyšľaháme na hladký krém. Natrieme na korpus a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 1 hodinku.
- 5
Poleva: roztopíme čokoládu a do roztopenej vmiešame kyslé smotany . Natrieme na plnku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu