Foto: andula1964
Nie vždy naše deťúrence chcú papať! Tak ráno k ich obľúbenámu kakavku im dáme takýto motýlik.
na 160-180 °C
Suroviny
450 g |
|
1/2 kocky |
|
1/2 moka lyž. |
|
80 g |
|
1 ks |
|
280 ml |
|
40 g |
|
na potretie : | |
|
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 káv.lyž. |
|
1 káv.lyž. |
|
Postup
-
1
S pripravených surovín si vypracujeme klasické kysnuté cesto,bud ručne,alebo na to použijeme našich domácich pomocníkov.Ja na miesenie a kynsutie cesta používam domácu pekáreň.
- 2
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme si ho na 5 rovnakých častí.Cesto si upravíme do malých bochníčkov.Takto pripravené si rozvaľkáme do kruhu a potrieme roztopeným maslom a posypeme škoricovým cukrom.Tento škoricový cukor je vlastne plnka,takže na naplnenie môžeme použiť:orechy,mak,vtom pripade budeme mať motýliky orechové,alebo makové,záleží len na nás akú plnku si do nich dáme. Tieto moje boli orechové.
- 3
Naplnené si zrulujeme ako palacinku,Rolujeme na tesnejšie,aby sa vám potom nerozpadalo.Konce zrolovaného cesta zahneme,aby sme sa rozumeli z každej strany tak1/4.Takto pripravené ostrým nožíkom,alebo nožnicami,prerežeme stredom zvinuté,zahnuté cesto,tak,aby nám v prostriedku zostal minimélne 1 cm neprerezaný.Prerezané konce vytočíme do srany,tym si vlastne vytvoríme toho nášho motýlika.
- 4
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie,necháme chvílu ešte nakysnúť.Pred pečením potrieme vajíčkom,do korého sme pridali cukor a vodu(mlieko).Pečieme pri 160-180°C asi 20 minút, treba si odsledovať! Všetkým prajem ,,dobrú chuť"! :D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu