Kakaový krémeš

egreska - fotkaegreska, 10. apríla 2010
Kakaový krémeš
Foto: egreska

Suroviny

Cesto:
340 g
84 g
84  g
4 PL
Kakaový krém:
1 ks
4 dcl
2 PL
1 PL
125 g




Postup

  1. 1

    Cesto si možete pripravit v mixeri s nožmi,alebo zmiesit ručne,ked sa vam všetko spojí, rozdelíme ho na polovice a odložime ho na hodinku do chladničky. Každu čast rozvalkame na velkost asi A4.Opatrne valčekom prenesieme na plech ( netreba mastit) a upečieme na 200 st asi 10 min.

  2. 2

    Potom si pripravíme krém:polovicu mlieka dame varit (najlepšie v mliekovare) ,pridame cukor a kakao.V pohari si rozmiešame v druhej polovici mlieka zlaty klas a prilejeme do kakaa.Uvaríme husty puding.Nechame vychladnut .Maslo vyšlahame do peny a po častiach pridavame puding.Natrieme ho na spodny plat,naň dame vyšlahanu šlahačku so stužovačom a s cukrom ,opatrne priložíme vrchnym platom.Vrch možete poliat čokoladou alebo posypat pr.cukrom.

Diskusia k receptu

martina34
ja ho upečiem na najbližšiu príležitosť, ja ho jesť nemusím, ale moji vďační stravníci, juj už tu syn dupká, kedy idem im niečo dať...
egreska
chi chi,som vás namotala?? manžel včera splietal že by si dal krémeš ale ten z cukrarne je tak hnusný...tak som nabehla do kuchyne a bol hotový raz -dva..manžel si zobral plech na kolena a bagroval :-))
michsamant
Tvoj manzel je jak moj ocino-s tym plechom na kolenach :))
Sandra, sak toto mozes tiez zaradit do delenej...odklop vrch,vyliz slahacku-cize si jedla zvlast a potom pochrumkaj zbytok...a mas to delene ;) normalne mi slina kvapla :))) idem do duchien
kucharronald
Keď som bol ešte malý, pamätám sa, že sme robili s BB-keksom....ale nejak nám nechutili, tak sme potom šli na lístkové cesto :)
Kakaový krémeš som v živote ani nevidel, a ani nejedol...bude dobrý pre sestru :) Ona nemá rada vanilkový puding :) ale keď to zmiešame s kakaom, vyzerá a aj chutí ako kakaový :)
Veľmi pekne ďakujem za receptík :) Ukladám ho do KK...
sovka62
Teda, Egreška, ty máš aj to spodné cesto kakaové! To musí byť dobrééééé. A pozdravujem manžela, aj pre mňa je kupovaný krémeš hnusný, než by som ho mala jesť, to radšej nechcem nič. To naozaj musia ten krém variť z vody? A je samozrejme ešte aj bez masla, no hnus.
egreska
teda sovka,ty si si to všimla??? ja som tie cesta robila zvlašt a do jedneho som dala kakao,ale to je na každom,kto chce može vyskušat,kto ma rad klasiku nemusí dať..nám to tak chutilo..
bozulka
Veruže namotala egreška,ja som mala veľmi rada krémeše,ale to čo pečú teraz to sa skutočne to je samé vitelo.
Toto je ako bývalo-až na to kakao ale inovácie k lepšiemu beriem.
egreska
bozulka a netyka sa to len krémešov,my sme zvykli chodit do cukrarne dost často na kolačik aj kavičku ale už pekných par rokov sme neboli :-(
nie som jednoducho ochotna platit len za tu "atmosferu" velke peniaze ,za to si ja doma napečiem na cely plech pre celu rodinu a vždy sa rozdelím aj so starkými a s nimi nam kavička chutí najlepšie :-))
emma22
@bozulka tvoj recept ma natolko zaujal, ze ho uz robim, ale....., mam problem s upecenim cesta. Neviem , kde som urobila chybu, ale cesto po upeceni sa cele rozsypalo, vobec nedrzi formu... vypracovala som ho v mixeri s nozmi, pouzila som br. mast a obyc maslo makke (nie z chladnicky). Moze to byt sposobene tym, ze sa cesto dlhsie hnetlo a hmota bola az prilis makka? ...v podstate problem uz bol s vyvalkanim a prenesenim cesta na plech, ale mnozstva som dodrzala.
egreska
@emma fúú,tak to teda netuším kde sa stala chyba..ono sa horšie prenaša na plech ,to je pravda ale nemalo by sa ti po upečení rozsypat..a bolo stuhnuté,z chladničky ? asi s ním treba rychlejšie pracovat,pretože sa rychlo topí ked obsahuje vela tuku ..nič ine ma nenapada..je mi to luto, že sa ti nepodarilo..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia