Foto: stefani
Podobný recept tu myslím už niekedy bol.Ja ho mám už dávno a občas ho pri narodeninách pečiem.
príprava
na 60 °C
Postup
-
1
Bielka s cukrom šlaháme nad parou do zhustnutia.Ja som to robila el.šlahačom/nebolia tak ruky/.Medzi tým si vystrihneme 3 kolesa z pečiaceho papiera.Trocha hmoty si necháme na ozdobovanie.Hmotu natrieme rovnomerne na všetky tri kolesá papierové.Z ostatnej hmoty so zdobítkom urobíme na ozdobu nejaké tvary a všetko to dáme sušiť do rúry.Sušíme to pri nízkej teplote asi 50-60 ° .Ja som to sušila asi hodinu.Aj viac.
- 2
Plnka:Žľtka vymiešame s kakaom a uvarenou kávou/použila som instantnú/,8 dkg cukru a to znova miešame nad parou do zhustnutia.Do vychladnutej pridáme vymiešané maslo.
- 3
Plnku natrieme na usušené kruhy tak ,aby na vrchu bola plnka.Nakoniec to ozdobíme usušenými tvarmi,ktoré sme si urobili. Keď chceme väčšiu dortu,tak robíme z 10 až 15 vajec na každé vajce podľa velkosti 5-7 dkg cukru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
:-D
alebo ci ho netreba dat dole s vlhkou utierkou ako pri piskote.......
dakujem!!!
:-D
keby som ho chcela z 5 vajec tak aky by som asi musela robiť ten kruh? koľko cm?