Výborné pomarančové rezy

linkinkatka - bez fotkylinkinkatka, 11. apríla 2010

Takže recept som dostala od mojej kamošky a nevedela som si predstaviť pomarančový zákusok, tak som ho dnes upiekla, no a len sa tak Zobraziť celý popisTakže recept som dostala od mojej kamošky a nevedela som si predstaviť pomarančový zákusok, tak som ho dnes upiekla, no a len sa tak po ňom zaprášilo!

8
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
4 PL
2 PL
1 ks
15 PL
1 ks
2 ks
2 dl
3 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Žĺtky s cukrom vyšlaháme, prisypeme múku s práškom do pečiva, pridáme cukor, olej a na drobno nakrájany pomaranč aj so šťavou. Nakoniec primiešame sneh z bielkov, natrieme na plech vystlany papierom na pečenie a pečieme v predhriatej trúbe na 200st. Je to rýchle za 15min. Upečené cesto necháme vychladnúť a odlepíme papier.

  2. 2

    Ušlaháme šlahačku s cukrom, stužovač urobíme podľa návodu a zmiešame so šlahačkou, nakoniec pridáme na kusky nakrájaný pomaranč. Šťavu som nedávala, treba vyskúšať a poprípade aj dosladiť.

  3. 3

    Cesto prekrojíme na polovicu, na jednu natrieme náplň, prikryjeme druhou polovičkou a pritlačíme. Podávame na druhý deň z chladničky. Môžeme posypať práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

jerica
Určite je osviežujúci a hlavne rýchlo hotový. Dik za išpiráciu.
hanina
Aj ja ďakujem, príležitosť na vyskúšanie sa isto nájde.
gittka
linkinkatka,tento istý recept som nedávno dala na varechu aj ja ako pomarančové rezy.len ja mám rozpis taký...však ked budeš chciet,tak si ho nájdeš




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia