Foto: klaura
Sú jednoduché a veľmi dobré, šťavnaté. Mám ich od mojej mamky. Vyskúšajte :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zmäknuté maslo alebo palmarín, cukor a postrúhanú čokoládu vymiešame do peny. Čokoládu môžeme rozpustiť aj v mikrovlnke. Postupne zašľaháme 4 žĺtka, múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Cesto natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 180 stup. asi 30 min. To je len informačná hodnota, každá gazdinka si svoju rúru pozná ...
- 2
Medzitým su pripravíme polevu. Do misy preosejeme ! práškový cukor a vymiečame so 4 PL rumu na hladký krém. Podľa potreby pomaly po lyžiciach pridávame vlažnú vodu. Nesmie to byť veľmi riedke, aby to z koláčika nestieklo. Pre deti robíme polevu len s vodou, prípadne nejakým sirupom.
- 3
Upečený koláčik ešte horúci polejeme polevou, necháme vychladnúť a okrúhlou formičkou vykrajujeme mesiačiky. Mesiačiky robím rada, pretože nie je žiadny odpad.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vďaka.
tv.sme.sk/v/13468/uplne-vazne-ako-si-navzdy-porad...
@kuchticka : museli byť krásne ... a samozrejme dobréééé :)
Veru pamätám si "Deň a noc", uprostred bol ríbezľový lekvár, takže bol pekný aj na pohľad. Tiež som ho dávno nerobila..................