![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáca zeleninová pasta
Namiesto klasickej bujónovej kocky alebo rôznych práškových ochucovadiel môžeme mať doma v chladničke výbornú zeleninovú zmes, ktorou sa dajú dochutiť polievky a omáčky....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fiesta ryžová miska
Recept inšpirovaný mexickou kuchyňou vám zachutí. V kombinácii s ryžou SOS Classic si ho zamilujete.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Koláč s tvarohom a jahodami
Potrebovala som sa zbaviť jahôd, tak som si vymyslela tento koláčik.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mandľovo-lieskovcové makrónky s levanduľovou ganache a bazovým želé
Nie celkom typická príchuť, ale chcela som ju vyskúšať už dlhšie. Čakala som pokiaľ rozkvitne moja levanduľa v záhrade a pustila som sa do toho....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie stehná na bylinkách
Bylinky vedia zmeniť akékoľvek jedlo na niečo netradičné, neobvyklé. Čo tak vyskúšať ich s kuracinkou?
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Marinované kuracie stehná pečené na zemiakoch - recept pre remosku
Kúpil som Remosku. Všade v diskusiách som čítal len chválu a pozitívne komentáre, vraj veľmi univerzálny pomocník, varí, pečie, dusí... a navyše šetrí energiu a čas....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jarná špargľová polievka s parmezánovými krutónmi bez lepku
Jarná špargľová polievka je výborné sezónne jedlo, ktoré treba určite vyskúšať....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pavlovky plnené krémom z bielej čokolády
Pre tých, ktorí majú radi Pavlovky, tieto sú plnené fantastickým krémom. Oplatí sa vyskúšať,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krémové orechové kocky
Vynikajúci štedrý orechový zákusok, nepresladený a ozdobený čerstvými jahodami.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Massaman curry s tofu
Parádna fúzia thajských a indických chutí, hotové do polhodinky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Žemle na hamburgery
Premeňte svoju kuchyňu na prvotriednu pekáreň a pripravte si domáce pečivo na hamburgery.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnené šampiňóny portobello
Verzia plneného a zapekaného portobella, ktorá nielen chutí, ale aj dobre vyzerá.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rýchly vajíčkový šalát bez majonézy
Toto je zdravšia verzia klasického šalátu bez použitia majonézy, avšak ani by ste na to neprišli, pretože chutí ako majonézový....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Božský obed z jedného pekáča
Mäso nakrájame na menšie kocky. Osolíme, okoreníme a opražíme na troche oleja. Vyberieme z...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mramorová torta s mascarpone a jahodami
Túto dobrotu pripraví aj začiatočník jednoducho a rýchlo, nič náročné....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie prsia v krémovej čili omáčke so špenátom
V tomto recepte na vás čaká jemná, krémová omáčka z kokosového mlieka, vďaka čomu je recept nielen pripravený bez klasického mlieka, no taktiež mu dodáva jemne exotickú chuť....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vyprážaná treska v horčicovom obale
Celkom jednoduchá rybka môže byť na obed hotová naozaj raz dva. Pridajte do klasického trojobalu k...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Čerešňová bublanina
Čerešne patria medzi naše najobľúbenejšie ovocie. Čo nás napadne, keď sa pozeráme na strom obsypaný malými, ale krásnymi červenými plodmi? Predsa koláč....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Smotanová torta s piškótami
Kyslú smotanu vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Hmotu rozdelíme na 2 časti. Jedna ostane...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Toum - cesnaková omáčka
Obľúbený dip, ktorý sa v Libanone podáva ku grilovanému kurčaťu alebo k shawarme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pizza špízy zo zvyšných cestovín
Cestoviny musia byť uvarené a dobre odkvapkané. Postupne ich napichujeme jednu za druhou (9-10 kusov) na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rýchly bezlepkový perník s acidkom
Nemáte čas na vypekanie komplikovaných zákuskov? Náš bezlepkový perník budete do hodiny servírovať.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krémová polievka z pečených kápií
Vďaka ozaj šikovným Mexičanom je tunajší trh nasýtený dostatkom veľkých hrubostenných paprík v rôznych farbách....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekané zemiaky s batatmi
Zemiaky s kyslým mliekom boli u nás kedysi tradičným jedlom. Teraz som ich vylepšila o bataty,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Torta s domácim čučoriedkovým želé a krémom
Na korpus šľahám celé vajcia s cukrom do peny. Pridávam striedavo olej, vodu. Nakoniec...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kokosový cheesecake
Na korpus zmiešame rozdrvené maslové sušienky s kakaom a roztopeným maslom a zmes rovnomerne natlačíme do formy...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bakoňské karé s paprikou
Základom bakoňskej omáčky sú huby a smotana, a ako vo väčšine maďarských jedál v nej nechýba paprika....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ryžový pilaf
Je to ryžový pokrm, ktorého história siaha až do Perzie. Na rozdiel od klasickej, ochutenej ryže sa pilaf varí vo vývare a môže sa podávať ako samostatné jedlo, alebo ako netradičnejšia príloha....