Slovenské rizoto
Foto: ryzasos
Tento recept pre Vás pripravila Monika, Lapetit. Toto je klasika, ktorá chutí najlepšie s kopou nastrúhaného syra a kyslou
uhorkou :) Ako to Zobraziť celý popisTento recept pre Vás pripravila Monika, Lapetit. Toto je klasika, ktorá chutí najlepšie s kopou nastrúhaného syra a kyslou
uhorkou :) Ako to máte vy? Ja mám tradičné slovenské rizoto spojené s bravčovým mäsom a SOS ryžou. A keď sa povie bravčové,
na rozum mi príde krkovička. Je totiž rýchlo urobená, a má najlepšiu chuť. Je to minútkové mäso, ktoré je popretkávané tukom,
vďaka ktorému má intenzívnejšiu chuť, nie je také suché ako karé a netreba ho dlho dusiť.
Zdroj: Lapetit
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rozohrejte 1 PL oleja, pridajte ryžu, 1 ČL soli a jemne orestujte. Len tak aby sa ryža obalila v oleji a zalejte 750 ml vody. Hrniec prikryte pokrievkou a ryžu duste približne 15 minút na nízkom plameni. Po celý čas hrniec neotvárajte. Po uplynutí času varenia nechajte ryžu pod pokrievkou odpočívať ďalších 10-15 minút.
- 2
Medzitým si nakrájajte mäso na kocky, pridajte soľ a čierne korenie. Na zvyšnom oleji mäso sprudka opečte. Podľa toho aké veľké kocky mäsa ste mali (závisí to, či sme mali mäso nakrájané na plátky alebo bola krkovička v celku), buď dajte opečené mäso bokom, ak už je hotové, alebo k mäsu pridajte cibuľu a orestujte, kým nebude cibuľa do sklovita.
- 3
Potom pridajte aj cesnak, minútku zarestujte, pridajte aj mrazenú zeleninu a keď bude zelenina chrumkavá, pridajte aj mletú papriku. Dobre premiešajte a ochutnajte. Podľa potreby dochuťte soľou a korením.
- 4
Do mäsovej zmesi dajte uvarenú ryžu, pridajte aj hrsť strúhaného syra a dobre premiešajte. Syr sa v teplom rizote parádne roztopí. Potom už len rizoto naservírujte a podávajte s nastrúhanými syrom.
Tiež rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu