Kokosovo–čokoládové bonbóny s griotkou
mesačník Varecha, včera 19:30

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
Postup
-
1
Čokoládu nasekáme a v miske rozpustíme vo vodnom kúpeli. Potom vmiešame kokosový tuk a nahriate kokosové mlieko. Kokosové mlieko pred pridaním jemne premiešajme metličkou, aby sa tuk a tekutina dobre spojili. Pridáme griotku a krátko premiešame ponorným mixérom. Nakoniec vmiešame kokos a hmotu dáme do chladničky na 2 až 3 hodiny stuhnúť.
- 2
Zo stuhnutej hmoty odkrajujeme lyžicou kúsky a formujeme ich do guľôčok. Uložíme ich na tácku a dáme do chladničky stuhnúť.
- 3
Čokoládu na obaľovanie rozpustíme vo vodnom kúpeli, potom primiešame kokosový tuk a miešame stierkou do mierneho vychladnutia.
- 4
Vychladené guľôčky napichneme na špajdľu a namáčame ich do čokolády. Skôr než stuhne, ozdobíme bonbóny strúhaným kokosom. Bonbóny môžeme pre výraznejšiu chuť ozdobiť aj lyofilizovanými malinami alebo jemne strúhanou limetkovou kôrou.
Tiež kokosové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu