Nepečené kokosové guľky
Nepečené kokosové guľky

Kokosovo–čokoládové bonbóny s griotkou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 19:30
Kokosovo–čokoládové bonbóny s griotkou
Foto: Kulinární studio MAFRA
25 ks
porcií
50 (+ tuhnutie) minút
príprava

Suroviny

360 g
3 PL
60 ml
150 ml
160 g
Na obaľovanie:
150 g
1 ČL



Postup

  1. 1

    Čokoládu nasekáme a v miske rozpustíme vo vodnom kúpeli. Potom vmiešame kokosový tuk a nahriate kokosové mlieko. Kokosové mlieko pred pridaním jemne premiešajme metličkou, aby sa tuk a tekutina dobre spojili. Pridáme griotku a krátko premiešame ponorným mixérom. Nakoniec vmiešame kokos a hmotu dáme do chladničky na 2 až 3 hodiny stuhnúť.

  2. 2

    Zo stuhnutej hmoty odkrajujeme lyžicou kúsky a formujeme ich do guľôčok. Uložíme ich na tácku a dáme do chladničky stuhnúť.

  3. 3

    Čokoládu na obaľovanie rozpustíme vo vodnom kúpeli, potom primiešame kokosový tuk a miešame stierkou do mierneho vychladnutia.

  4. 4

    Vychladené guľôčky napichneme na špajdľu a namáčame ich do čokolády. Skôr než stuhne, ozdobíme bonbóny strúhaným kokosom. Bonbóny môžeme pre výraznejšiu chuť ozdobiť aj lyofilizovanými malinami alebo jemne strúhanou limetkovou kôrou.

Diskusia k receptu