Paradajkovo-malinový džem
Majo Cehlár a Janko Matta
hotel Bankov v Košiciach, 30. júla 2014
hotel Bankov v Košiciach, 30. júla 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sparené paradajky ošúpeme, prekrojíme, odstránime z nich jadierka a dužinu pokrájame na kocky a sprudka orestujeme na rozpálenom oleji.
- 2
Po orestovaní postupne pridávame cukor, med a citrónovú stavu. Po miernom zhustnutí pridáme maliny a odstavíme zo sporáka.
- 3
Po uvarení dávkujeme do pohárikov, uzatvoríme a sterilizujeme 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu