
Zeleninové lasagne s citrónovým dipom
Taliani su machri. Na tanieri to majú častokrát farebné, chutné, zdravé ale aj rýchlo....

Zemiakový nákyp s bryndzou a prošutom
vymyslel som si francúzske zemiaky trochu inak lebo mám veľmi rád bryndzu a syry

Kuracie stehná na karfiole
Tento recept bol oblubeny nasej starej mamy, vzdy ho pripravila, ked sme ju necakane navstivili......

Zapečené klobásy
Šampiňóny umyjeme a necháme odkvapkať, cibuľu olúpeme a najemno nastrúhame. Paradajky nakrájame na plátky, pekáč...

Slnká kukurice
Rozmýšľala som, čo dnes uvariť a na nič som nevedela prísť, tak som šla do...

Poskladané zemiaky
Nikdy som nemala veľmi v obľube klasické francúzske zemiaky, preto som rozmýšľala ako ich vylepšiť, ...

Bryndza v lieskovcovej hruške
Hrušky ošúpeme, zvrchu zrežeme a vydlabeme. Bryndzu zmiešame s nasekanou pažítkou a okoreníme čerstvo namletým...

Sardelová kuracinka s petržlenovým dipom
Príprava marinády: tatársku omáčku, pretlačený cesnak, 40 g sardely na drobno nakrájame. Všetko spolu...

Ryžový nákyp s čerešňami
Toto jedlo je u nás tzv. jesenné. Máme ho radi teplý, ale aj za...

Bezlepkové zapekané chlebíky panini
Ak máte doma bezlepkový chlebík Novalim a premýšľate, či je ešte stále čerstvý, nebojte sa...

Pečená zelenina s cícerovým pyré
Začali sme sa s dcérou zdravo stravovať a tak sa nechávam inšpirovať kadejakými zdravými receptami a postupne...

Rolky zo pstruha s jarnou zeleninou
Pstruhy vykostíme. Filety zo pstruhov umyjeme a usušíme. Potom filety pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme....

Zasnežené medové medailóniky
Príprava medovej marinády: med, sójovú omáčku, vajce a múku zmiešame.

Trojfarebná zeleninová terinka
Toto jednoduché jedlo robievam najmä v jeseni. Pestré jesenné chute aj farby:-)

Zapekané rezne
Rezne naklepeme, osolíme a posypeme paprikou. Po oboch stranách opečieme na oleji.

Bezlepkové, bezgluténové müsli
Rada skúšam nové recepty, aj keď bezlepkové. :) Vytvorila som musli BEZ masla, ktoré krásne...

Slaninkové košíčky s paradajkou, korbáčikmi a mozzarelou
Kombinácia slovenského a talianskeho. Veľmi rýchle, efektné a úžasne chutné jedlo, ktoré môžete pripraviť...

Zapečený hrach s kapustou
Hrach uvaríme na hustú kašu. Pridáme kečup, kyslú kapustu, morskú soľ, korenie a...

Zapekané cukinové mištičky
Zeleninu a zvlášť cukinu považujem za veľmi všestranne použiteľnú. Rada robím z nej vynikajúce šaláty, plním...

Zemiaky naše každodenné...
Chceli sme ísť kdesi medzi medzi zeleň do prírody, ale vietor kmáše konáre stromov. A tak som...

Tekvica zapečená so syrom a orechmi
Doba dýní a ořechů, je pořeba využít, co přiroda nabízí.

Palacinky na slano s mäsovou plnkou
Ostal mi veľký plátok hovädzieho mäsa a orez z kuracieho i morčacieho mäsa z polievky. Roky...

Teplý zeleninový šalát s baby brokolicou a so zemiakmi
Výhodou tohto zeleninového šalátu je to, že je vhodný na servírovanie v teplom, aj v...

Kapustový nákyp s údeným mäso
Očistenú hlávku kapusty pokrájame, sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Medzitým múku s maslom opražíme, ...

Zapekaný karfiol
v slanej vode uvaríme domäka karfiol. klobásku uvarime v tej iste vode a spolu s cibulou a...

Knoflík
Tradičnú českú kuchyňu považujem za obzvlášť poctivú, s láskou pripravovanú a využívajúcu dnes už často zabudnuté...

Palacinky zapečené so špenátom a fetou
Mąkę zmiksuj z mlekiem i żółtkami. Białka ubij na pianę. Dodaj do ciasta, delikatnie...