Pohánkovo-hubový kuba
Zdeněk Michálek
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 6. novembra 2014
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 6. novembra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Huby namočíme cez noc do vody. Osmažíme slaninu, speníme na nej na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme huby a podusíme.
- 2
Pohánku uvaríme v osolenej vode, zmiešame s hubovou zmesou, ochutíme soľou, majoránom, čiernym korením a cesnakom.
- 3
Utlačíme do zapekacej misky, pokvapkáme masťou (ak máme mastnejšiu slaninu, masť už nemusíme pridávať), posypeme syrom a zapečieme, až kým povrch neozlatne. Podávame so šalátom z kyslej kapusty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu