Pohánkovo-hubový kuba

Zdeněk Michálek
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 6. novembra 2014
Pohánkovo-hubový kuba
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

2 hrste
150 g
1,5 šálky




Postup

  1. 1

    Huby namočíme cez noc do vody. Osmažíme slaninu, speníme na nej na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme huby a podusíme.

  2. 2

    Pohánku uvaríme v osolenej vode, zmiešame s hubovou zmesou, ochutíme soľou, majoránom, čiernym korením a cesnakom.

  3. 3

    Utlačíme do zapekacej misky, pokvapkáme masťou (ak máme mastnejšiu slaninu, masť už nemusíme pridávať), posypeme syrom a zapečieme, až kým povrch neozlatne. Podávame so šalátom z kyslej kapusty.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia