Foto: jessinka
Spojila som sezónne suroviny dokopy a toto sa mi z toho podarilo :)
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Na masle opražíme mladú cibuľku, plátky cesnaku, pridáme čerstvý baby špenát, na plátky nakrájané šampiňóny a dusíme. Špargľu ošúpeme, krátko povaríme vo vode s cukrom. Kuracie prsíčka narežeme aby vytvorili kapsu, posolíme, potrieme horčicou. Naplníme špenátovo-šampiňónovou zmesou a do každej dáme jednu špargľu. Špáradlom pospájame.
- 2
Kapsy poukladáme do zapekacej misky. Pomedzi ne striedavo ukadáme špargle obalené v slaninke a šunke. Zalejeme bešamelovou omáčkou, vrch posypeme strúhaným syrom. Zapečieme.
- 3
Množstvo surovín je iba orientačné. Podľa počtu stravníkov si to vie upraviť každý sám :) Ako prílohu sme mali zemiakové pyré. Dobrú chuť !!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Upokojíš sa, ak sa dozvieš, že cez víkend,vďaka Jessike, budeme variť zapekané kapsičky?
@siesta pomaly aj ja začínam objavovať zeleninku a aj vegetariánske recepty ( keďže som od malička zeleninu a ovocie nejedla)