Zapekané kapsičky so špenátom a špargľou

jessinka - fotkajessinka, 20. mája 2013
Zapekané kapsičky so špenátom a špargľou
Foto: jessinka

Spojila som sezónne suroviny dokopy a toto sa mi z toho podarilo :)

30 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

500 g
200 g
200 g
200 g
1 zväzok




Postup

  1. 1

    Na masle opražíme mladú cibuľku, plátky cesnaku, pridáme čerstvý baby špenát, na plátky nakrájané šampiňóny a dusíme. Špargľu ošúpeme, krátko povaríme vo vode s cukrom. Kuracie prsíčka narežeme aby vytvorili kapsu, posolíme, potrieme horčicou. Naplníme špenátovo-šampiňónovou zmesou a do každej dáme jednu špargľu. Špáradlom pospájame.

  2. 2

    Kapsy poukladáme do zapekacej misky. Pomedzi ne striedavo ukadáme špargle obalené v slaninke a šunke. Zalejeme bešamelovou omáčkou, vrch posypeme strúhaným syrom. Zapečieme.

  3. 3

    Množstvo surovín je iba orientačné. Podľa počtu stravníkov si to vie upraviť každý sám :) Ako prílohu sme mali zemiakové pyré. Dobrú chuť !!

Diskusia k receptu

kredenc
Fajn! Len nerozumiem prečo sa tam prepracovala šunka a prečo musí byť špenát bejby.
siesta
@kredenc ... ??lebo je to jej recept?? vsak si sprav bez sunky a s mrazenym spenatom :-) @Jessinka vyzera to super (i ked ja som vegetarian :-) )
kredenc
Milá siesta, ty si v prvom rade prečítaj, že moje hodnotenie receptu je Fajn! A potom - ty si hovorca Jessinky? A nakoniec - kto Ťa učil slovenskú gramatiku?
Upokojíš sa, ak sa dozvieš, že cez víkend,vďaka Jessike, budeme variť zapekané kapsičky?
jessinka
@kredenc Kľudne môžete použiť aj iný druh špenátu. Mojím cieľom bolo použiť mladú, jarnú zeleninku, mladý špenát aj špargľu :) Tak prajem dobrú chuť!!
@siesta pomaly aj ja začínam objavovať zeleninku a aj vegetariánske recepty ( keďže som od malička zeleninu a ovocie nejedla)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia